Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN. Călare pe arsenalul Armatei a 14-a, KGB-ul transnistrean respinge acuzaţii privind tiruri asupra teritoriului ucrainean

Se pregătesc rușii să mai deschidă un front în Ucraina? KGB-ul de la Tiraspol a dezminţit informaţii apărute în presa ucraineană cu privire la tiruri de arme automate efectuate de pe teritoriul Transnistriei în direcţia militarilor ucraineni, relatează agenţia Novosti PMR citată de Mediafax. Serviciul insistă, de asemenea, că nu a trimis avioane fără pilot să survoleze teritoriul ucrainean.
"Nu au existat tiruri din partea Transnistriei spre teritoriul Ucrainei. Nu am trimis aparate de zbor pentru a survola Ucraina", afirmă KGB-ul, potrivit unui comunicat. "Mai mult decât atât, poliţiştii de frontieră transnistreni respectă cu stricteţe ordinul de a «nu ceda provocărilor», în pofida faptului că Tiraspolul a raportat tiruri asupra vameşilor transnistreni de pe teritoriul Ucrainei", menţionează serviciul de securitate de la Tiraspol.
KGB-ul a calificat informaţiile apărute în presa ucraineană drept "provocări" care au scopul de a "destabiliza situaţia în zona de frontieră şi de a crea panică în rândul populaţiei din regiunile ucrainene Odesa şi Vinniţa". "Menţionăm că oficiali ucraineni au declarat anterior că Transnistria ar pregăti un atac asupra Ucrainei, însă aceste afirmaţii sunt neîntemeiate", subliniază serviciul.
Like / Share

Comentarii