Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Angajatul MAE moldovean prins cu ţigări de contrabandă în România poate fi concediat,decide justiţia

Curtea Supremă de Justiţie de la Chişinău a decis miercuri că Iurie Cerbari, şeful Direcţiei Inspecţie şi Audit Intern din Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, poate fi concediat, după ce a fost prins de vameşii români cu un transport ilegal de ţigări, informează UNIMEDIA.

Cerbari a fost destituit din funcția deținută în MAE moldovean la 24 august 2010, pentru prejudicierea gravă a imaginii serviciului diplomatic al Republicii Moldova şi abuzarea statutului diplomatic.

El fusese prins de vameșii români, la 16 august 2010, că transporta ilegal 5.060 de pachete de ţigări "Plugarul", valorând 2.530 de euro. Iurie Cerbari, deţinător al paşaportului diplomatic, era în concediu când a traversat frontiera României pe la punctul de frontieră Albiţa. La control, vameşii români au depistat în autoturismul lui Cerbari miile de pachete de ţigări nedeclarate, ascunse în bagajele personale.

În urma incidentului, Cerbari a fost destituit din funcţie de MAEIE, dar angajatul a contestat în justiţie sancţiunea disciplinară aplicată.

Curtea Supremă de Justiție s-a pronunțat defninitv miercuri pe marginea cazului "Iurie Cerbari vs Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene" şi a decis în defavoarea reclamantului.
Categorie articol: 

Comentarii