Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN. Air France anulează aproximativ 50% din zborurile programate pentru luni

Air France ar urma să anuleze aproximativ 50% din zborurile programate pentru luni, din cauza unei greve a piloţilor, a anunţat duminică această companie aeriană. "Prevedem să asigurăm 48% din zborurile noastre", în contextul în care 60% dintre piloţi au anunţat că participă la acţiunea de grevă.
Piloţii Air France se opun condiţiilor de dezvoltare a unei filiale low-cost a grupului, Transavia, precizează Mediafax. Sindicatul piloţilor SNPL (majoritar) a făcut apel la o grevă pentru perioada 15-22 septembrie. O grevă de o săptămână ar fi cea mai importantă organizată din 1998 de către piloţii Air France.
Air France le recomandă "clienţilor care au rezervat un zbor între 15 şi 22 septembrie să-şi amâne călătoria, să-şi schimbe biletul fără alte costuri suplimentare" sau "să ceară rambursarea" acestuia.
Sindicatul SNPL se arată îngrijorat în legătură cu proiectul privind dezvoltarea unei filiale low-cost a grupului care ar putea antrena "externalizarea unor locuri de muncă" şi un "dumping social".
CEO-ul Air France, Frédéric Gagey, care cifrează de la "10 până la 15 milioane" de euro pe zi costul acestei greve, a declarat că membri din conducerea companiei "fac totul împreună cu partenerii sociali în vederea găsirii unei căi de ieşire din această situaţie".
Însă SNPL s-a arătat pesimist în legătură cu posibilitatea unei ieşiri din criză. "Negocierile s-au încheiat şi au eşuat", "nu suntem întru totul de acord", a declarat duminică seara pentru AFP Jean-Louis Barber, de la SNPL. Cu toate acestea, el a precizat că discuţiile vor fi reluate luni dimineaţa.
În acest context, compania low-cost EasyJet a pus în vânzare 1.000 de bilete suplimentare pentru curse cu plecare de la Paris.
Like / Share

Comentarii