Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Şeful FMI a fost trimis la o celebră închisoare din New York

Şeful FMI, Dominique Strauss-Kahn, suspectat de agresiune sexuală, a fost trimis luni la o celebră închisoare din New York, Rikers Island, după ce justiţia a refuzat eliberarea sa pe cauţiune.

Dominique Strauss-Kahn a fost "cazat" în aripa East River a închisorii, luni seara. El va sta singur într-o celulă de 3/4 metri şi nu va avea contact cu ceilalţi deţinuţi, măsuri luate pentru că este considerat o celebritate. În vecinătatea sa se află 14.000 de deţinuţi, bărbaţi şi femei, care au fost deţinuţi sau condamnaţi pentru o serie de infracţiuni violente comise în New York City.

Judecătorul a apreciat luni că există riscul ca şeful FMI, în vârstă de 62 de ani, să fugă din ţară. El a fost arestat sâmbătă la bordul unui avion Air France, după ce angajata unui hotel de lux din New York a depus plângere pentru tentativă de viol şi agresiune sexuală.

Procurorii au formulat şapte capete de acuzare la adresa lui Dominique Strauss-Kahn, iar şeful FMI riscă o pedeapsă cu până la 25 de ani închisoare.

Dominique Strauss-Kahn, considerat unul dintre favoriţii cursei prezidenţiale din 2012 din Franţa, neagă faptele care i se reproşează. Avocatul său este convins că în cele din urmă va fi exonerat. "Această bătălie este doar începutul", a spus Benjamin Brafman, dezamăgit că i-a fost refuzată clientului său eliberarea pentru o cauţiune de 1 milion de dolari.

FMI a anunţat într-un comunicat că a fost informat despre acuzaţiile care i se aduc directorului general şi "va continua să monitorizeze evoluţiile" situaţiei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii