Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Expur Urziceni va investi 20 milioane de euro intr-un siloz de cereale in judetul Braila

Producatorul de ulei vegetal Expur Urziceni va investi circa 20 milioane euro in construirea unui siloz de cereale cu o capacitate de depozitare si procesare a semintelor oleaginoase de 60.000 de tone in orasul Insuratei, din judetul Braila, precum si in achizitionarea unor instalatii de distilare.
"Vom investi 20 milioane de euro in construirea unui siloz de cereale cu o capacitate de depozitare si procesare a semintelor de 60.000 de tone. Constructia este preconizata a incepe in aceasta toamna, insa deocamdata sintem in proces de selectare a firmei cu care vom construi silozul. O parte din aceasta suma va fi folosita si pentru cumpararea a doua instalatii de distilare la fabrica de ulei din Slobozia", a declarat, ieri, directorul comercial al firmei, Eugen Cozma.
El a adaugat ca finantarea va fi asigurata din fonduri proprii, din surse europene, prin intermediul programului FEADR (Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala) si imprumuturi.
In toamna anului trecut, firma a anuntat investitii de 25 de milioane de euro pentru modernizarea fabricilor proprii din Slobozia si Urziceni, prin extinderea capacitatii de procesare a semintelor oleaginoase.
Astfel, fabrica de la Urziceni, specializata in prelucrarea boabelor de soia, va putea sa proceseze si seminte de rapita, capacitatea de productie urmind sa creasca la 700 de tone pe zi. Totodata, capacitatea de procesare a unitatii de la Slobozia va creste cu circa 50%, ajungind la 1.200-1.500 tone pe zi de seminte oleaginoase de rapita si floarea soarelui. Termenul de finalizare al lucrarilor este prevazut pentru perioada iulie-august 2009.
In afara de aceste proiecte, compania deruleaza si o alta investitie, estimata la 20 de milioane euro, in constructia unei fabrici de biodiesel la Slobozia, care va avea o capacitate de productie de 100.000 de tone.
"Constructia fabricii de biodiesel este in derulare si cel mai probabil va fi finalizata in februarie-martie 2009", a spus Cozma.
Compania este detinuta de fondul de investitii Quispel Investments, inregistrat in Olanda.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii