Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Expozitie de pictura si sculptura

Foaierele Teatrului "Maria Filotti" gazduiesc, in aceasta perioada, o expozitie de arta cu lucrari semnate de artistii plastici Magda Paun Ghinea - pictura si Traian Postelnicu - sculptura.
Magda Paun Ghinea prezinta peste 60 de lucrari de pictura in ulei si acuarela sub genericul "Rustica". Peisaje romanesti, case traditionale din vetre folclorice renumite, flori si Dunarea. De-a lungul timpului, artista a organizat numeroase expozitii personale in tara si peste hotare cu lucrari grafica, arta decorativa, pictura. A participat la 19 expozitii de grup in saloane de arta decorativa si este autoarea picturii murale din trei biserici ortodoxe. De asemenea, a realizat numeroase ilustratii de carte, un curs de istorie a costumului si a sustinut conferinte despre ornamentica populara romaneasca, despre cusaturile romanesti si icoanele romanesti pe sticla precum si despre istoria ex-librisului.
Magda Paun Ghinea este diplomata a Inaltei Scoli de Pictura a Patriarhiei Roman, membra a Uniunii Artistilor Plastici din Romania si a Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania.
Traian Postelnicu a expus in foaierele teatrului brailean patru lucrari, Prometeu, Verticalitate, Poarta si Spirit. Participa la numeroase expozitii nationale din Bucuresti si internationale. Este autorul a trei lucrari de arta monumentala: Monumentul "Ionel Perlea", din Slobozia alaturi de maestrul Deacu Alexandru, Monumentul Minerului la Rovinari si monumentul dedicat tenisului romanesc amplasat in cartierul Pipera, din Bucuresti.
Traian Postelnicu este licentiat in Arte plastice, a absolvit in 1987 Academia de Arta Bucuresti.
Pe simezele de la intrarea din sala B a Teatrului "Maria Filotti", se afla expozitia de tapiserie a artistei Marilena Ioanid, profesor la Liceul de Arta "Hariclea Darclee".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii