Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Expozitie de icoane, picturi si decoratiuni interioare

Simbata, la Teatrul "Maria Filotti" a avut loc vernisajul expozitiei personale a artistului Nicolae Beleanu,din Greding, Germania. Simezele teatrului brailean au adunat in jur de 100 - 120 de icoane pe lemn, pe sticla si picturi. De asemenea, iubitorii artei au putut admira pictura in ulei si acryl, acuarela, tus, icoane pe metal, precum si alte obiecte de decoratiuni interioare.
Despre lucrarile lui Nicolae Beleanu au vorbit artistii plastici Niculina Mitu si Marilena Ioanid. "Imi face o deosebita placere sa-l prezint pe domnul Nicolae Beleanu. Am fost incintata sa vad diversitatea lucrarilor. Asa cum vedeti, sint expuse fel si fel de icoane bizantine, in acest registru extrem de complex. De asemenea, domnul Deleanu ne incinta si cu forta cromatica pe care o impune in tablourile cu lalele sau cu maci. De altfel, preocuparea pentru obiectele realizate din oua de strut ne incinta si ne uimesc in acelasi timp", a punctat Marilena Ioanid.
La rindul sau, artistul a explicat de ce a ales sa realizeze o expozitie tocmai la Braila si ce anume il leaga de acest oras: "De ce am venit totusi la Braila? In ultimii 30 de ani, Braila m-a atras mai mult ca Mediasul, locul in care eu m-am nascut. Aici, la Braila o am pe sora mea, Adriana Ichim, de aceea in fiecare an am venit aici. In plus, aici cunosc o gramada de oameni, care intotdeuna au fost alaturi de mine. Astazi am venit cu gindul sa arat oamenilor de aici ca o lucrare care arata ca de 100 de ani poate fi realizata in scurt timp, intrind in joc tehnica. Citeva oua de strut le-am transformat in veioze prin frezare. Am reusit ca dintr-un ou de strut sa fac un abajur. Multumesc celor de la Teatrul “Maria Filotti”, doamnei Veronica Dobrin, surorii mele si plec cu speranta ca am facut un gest frumos pentru Braila".
Directorul teatrului, Veronica Dobrin, a tinut sa adauge: "Dupa cum bine stiti, casatoriile se oficiaza la teatru. Asadar, nuntasii au ocazia sa vada, in aceasta perioada, o expozitie deosebita si chiar sa ofere cadou mirilor o icoana sau un alt obiect, si asta pentru ca expozitia este cu vinzare".
Artistul plastic Nicolae Beleanu este nascut la Medias, judetul Sibiu si este stabilit cu familia in Germania din anul 1990. A organizat si a participat la numeroase expozitii de grup si personale.
Expozitia poate fi vizitata in spatiul de prezentare al teatrului pina pe 8 august, zilnic, de la ora 11.00 pina la ora 19.00.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii