Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Expozitia artistilor braileni deschisa la Galeriile de Arta

In urma cu citeva zile, cinci artisti plastici braileni au deschis la Galeriile de Arta o expozitie de vara, cu lucrari de grafica si pictura. Pe simeze pot fi admirate tablouri semnate de Gheorghe Mosorescu, Vasile Gaita, Hugo Maracineanu, Ionel Radu, Cristian Radu si Walter Maracineanu.
Presedintele Uniunii Artistilor Plastici, filiala Braila, Gheorghe Mosorescu, a spus ca nu s-a mai facut clasicul vernisaj pentru ca vremea a fost de asa natura incit nu a permis acest lucru. "De altfel, tot programul Galeriei este dat peste cap din cauza programului de reabilitare de care se vorbeste de citiva ani insa nu se mai pune in practica. Din acest motiv nici nu am mai invitat artisti din alte judete, pentru ca nu sintem niciodata siguri daca nu va incepe reabilitarea si nu vom fi nevoiti sa retragem expozitia. Dupa ce va trece vara vom avea in vedere si alte proiecte", a spus presedintele filialei Braila a UAP, Gheorghe Mosorescu.

Artistii plastici braileni nu sint sprijiniti de autoritati in organizarea unei tabere de creatie

In aceasta vara artistii plastici braileni nu au mai gasit fonduri pentru realizarea unei tabere de creatie, asa cum se intimpla in anii trecuti. Acum, fiecare s-a descurcat asa cum a putut. Unii au raspuns la invitatiile facute de alte filiale din tara. Ana Stolnicu si Marilena Ioanid au fost invitate in tabara de creatie de la Plopeni, judetul Prahova, Gheorghe Mosorescu va merge la Brasov intr-o tabara de creatie in ultima jumatate a lunii august, iar Angelica Moscu Deacu a fost in tabara de creatie la Plevna, in Bulgaria. Presedintele Mosorescu spune ca aceste participari in tabere de creatie sint semnificative, in conditiile in care sint destul de putine asemenea manifestari la nivel national, iar unele filiale nu au nici un membru invitat la aceste actiuni.
La Braila exista traditia organizarii unei tabere de creatie la Blasova, insa autoritatile nu au mai sprijinit aceasta initiativa si tabara nu s-a mai organizat. Anul trecut artistii plastici braileni au organizat o tabara de creatie la Macin cu sprijinul primarului, insa din cauza disensiunilor politice dintre primar si consilieri, nici acest proiect artistic nu a mai fost continuat. "La Braila exista un mod cu totul special de a trata artistii locali, cu indiferenta, in timp ce oricine vine din capitala sau din alta parte este tratat cu toata consideratia si sprijinit. In aceste conditii ne intrebam daca mai merita sa ne zbatem, sa cheltuim banii familiilor noastre pentru proiecte culturale si artistice de care beneficiaza intreaga comunitate. Daca cei care administreaza orasul ar avea mai multa bunavointa, lucrurile s-ar schimba in bine si pentru noi si pentru viata culturala a orasului. Noi oferim publicului ce putem atita timp cit va mai exista sala Galeriilor de Arta. Si acum ii invitam pe braileni sa viziteze Galeriile pentru ca au ce vedea", a mai spus artistul plastic Gheorghe Mosorescu.
Categorie articol: 

Comentarii