Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Expoziţie filatelică pe teme marinăreşti

Cu ocazia Zilei Marinei, la sediul Ligii Navale Române - Filiala Brăila a avut loc un simpozion organizat cu sprijinul comandorului Cornel Rogozan, şeful Serviciului Fluvial şi a contraamiralului Petre Cioromele, preşedintele Filialei Brăila a Ligii Navale Române.
Au fost prezenţi ofiţeri ai Marinei Militare, veterani de război şi ofiţeri în rezervă şi retragere, membri ai Ligii Navale - Filiala Brăila, iubitori ai istoriei militare române, colecţionari brăileni.
Cu acest prilej, a fost vernisată expoziţia aparţinând colecţionarului Nelu Ivan, din Brăila, reprezentată de mărci poştale româneşti şi străine, cărţi poştale ilustrate rare din perioada interbelică - cu imagini din vechiul port al Brăilei -, maxime poştale, plicuri filatelice "prima zi" cu tematică "marină". În total, au fost expuse în jur de 40 de obiecte filatelice, majoritatea inedite.
"Reprezentative pentru expoziţia din ajunul Sfintei Marii au fost două timbre de la 1865, emise de o companie engleză, în acord cu autorităţile otomane, editate, se pare, la Brăila şi evaluate la peste 1.000 de euro, care sunt rarităţi filatelice", a precizat colecţionarul Nelu Ivan.
Categorie articol: 

Comentarii