Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Expoziţie documentară “Regii României”

• evenimentul este găzduit de Biblioteca Judeţeană până pe data de 23 aprilie 2019, Secţia Împrumut pentru Adulţi

 

În perioada 8-23 aprilie, Secţia Împrumut pentru Adulţi a Bibliotecii Judeţene “Panait Istrati” Brăila găzduieşte expoziţia documentară “Regii României”, realizată cu ocazia împlinirii a 180 de ani de la naşterea primului rege al României Carol I.

Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen (născut la 10 aprilie 1839, la Sigmaringen  şi decedat la  27 septembrie 1914, la Sinaia), a fost domnitorul Principatelor Unite Române, primul rege al României, membru şi preşedinte de onoare al Academiei Române din 15 septembrie 1867. Sub domnia sa de 48 ani, cea mai lungă din istoria ţării, România şi-a cucerit independenţa de stat, a devenit monarhie constituţională şi s-au pus bazele consolidării statului român modern. Carol I este considerat de majoritatea istoricilor cel mai mare om de stat al României, căci regimul politic pe care l-a promovat a asigurat dezvoltarea ţării noastre pe o linie democratică şi demararea unui amplu proces de modernizare a statului.

Întreaga domnie a lui Carol I s-a caracterizat printr-o remarcabilă stabilitate politică, cârmuind cu măsură şi modestie deasupra fracţiunilor şi partidelor politice. A fost un suveran serios şi protocolar, care nu a avut favoriţi, fiind meticulos şi exact în tot ce făcea, căutând să impună şi colaboratorilor săi acelaşi stil de activitate. Totodată, era un militar desăvârşit şi un politician abil, cu vederi liberale. Expoziţia este realizată de bibliotecar Silvia Iacob.
Categorie articol: 

Comentarii