Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Expoziţie de grafică şi gravură

•sub genericul “Triumphus”, artistul plastic Zuzu -Răzvan Caratănase expune lucrările la Galeriile de Artă Brăila până pe data de 31 mai

 

După ce în ultimii ani a avut expoziţii personale în România, Israel, Germania, Italia, Bulgaria, China şi Republica Moldova, artistul Zuzu -Răzvan Constantin  Caratănase prezintă cea de a 40-a expoziţie personală la Galeria de Artă din Brăila. Expoziţia de grafică şi gravură  “Triumphus”, care a avut vernisajul pe data de 4 mai şi va fi deschisă până pe 31 mai 2019 prezintă un număr de lucrări realizate în tehnicile graficii şi ale gravurii având diferite dimensiuni, cea mai mare fiind cu dimensiunea de 250x500 cm. Născut în anul 1985, artistul este cunoscut în ţară şi în străinătate pentru creaţiile sale monumentale atât prin dimensiune cât şi prin tematică.

Academicianul Răzvan Theodorescu spune despre Caratănase faptul că acesta a reuşit să dezvolte conceptul de “grafică monumentală” şi că “este cu siguranţă  unul dintre graficienii cei mai talentaţi” , iar Eugen Mihăescu -Membru de Onoare al Academiei Române afirma  “...De la Dürer, Rembrandt şi, la noi, Aman, Răzvan Caratănase se poate înscrie pe linia marilor inovatori”.

El este supranumit “liderul generaţiei sale” sau “cel care a întrezărit o nouă vârstă de aur a graficii şi gravurii”. Până în prezent, artistul a participat şi a fost invitat la peste 360 de expoziţii în circa 20 de ţări şi a reuşit să obţină peste 80 de premii, medalii şi distincţii în România, Republica Moldova, Italia, Franţa, Bulgaria şi Japonia.
Categorie articol: 

Comentarii