Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Explozie a unei masini-capcana intr-un campus universitar din Spania

O masina-capcana a explodat joi dimineata intr-o parcare din campusul universitatii Navarra, din orasul spaniol Pamplona (nord), potrivit postului public de radio spaniol (RNE), relateaza AFP.
Postul de radio nu a furnizat imediat detalii privind eventuale victime.
Conform agentiei Vasco Press, explozia a avut loc in fata sediului principal al universitatii.
Cel putin 17 persoane au fost ranite usor in urma exploziei au anuntat universitatea si oficiali din cadrul guvernului regional din Navarra, citati de AFP.
"O masina-capcana a explodat intr-o parcare, in apropiere de sediul central", in jurul orei 10.00 GMT (12.00 ora Romaniei), a declarat o angajata a universitatii Navarra.
"Sint 17 persoane ranite usor", a precizat la rindul sau o purtatoare de cuvint a guvernului regional.
"Incendiul provocat de explozie s-a extins la alte vehicule", a adaugat angajata universitatii.
"Au mai fost alte explozii de mica amploare, decoarece incendiul a ajuns la rezervoarele de benzina ale unor masini parcate in apropiere", a precizat un profesor, Bernardino Leon, pentru postul de televiziune Antena 3.
Conform universitatii, explozia nu a fost precedata de nici un apel telefonic, asa cum procedeaza de obicei organizatia separatista basca ETA.
Cladirile din apropiere, unde se aflau circa 400 de persoane, au fost evacuate in urma deflagratiei, potrivit directorului pentru comunicatii al universitatii, Jesus Diaz.
Explozia intervine la doua zile de la aresarea a patru presupusi membri ai organizatiei separatiste basce ETA, in Navarra si la Valencia (est), in posesia carora au fost descoperite arme si explozibili.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii