Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Explozie puternica in nord-vestul Pakistanului

Cel putin 30 persoane, dintre care 17 soldati, au fost ucise joi in urma atentatului care a vizat un camion al armatei in regiunea Swat, din nord-vestul Pakistanului, potrivit unui oficial de rang inalt din cadrul serviciilor de securitate, relateaza AFP.
"Treizeci de persoane au fost ucise, dintre care 17 soldati", a anuntat sursa, sub acoperirea anonimatului, precizind ca bilantul este cauzat partial de faptul ca vehiculul era plin cu munitie.
Un bilant anterior facea referire la cel putin zece morti si 35 de raniti.
Atentatul are loc pe fondul unei serii de atentate fara precedent comise in ultimele trei luni si jumatate de catre islamistii care au legaturi cu al-Qaida si cu talibanii, care au provocat moartea a aproximativ 430 de persoane in toata tara.
Drama a survenit la periferia orasului Mingora, resedinta regiunii Swat, a precizat un ofiter al politiei locale, Khalid Manzoor, de asemenea prin telefon.
"Camionul se afla in mers" in momentul in care a explodat, a adaugat el.
Atentatul pare sa fi fost comis de un kamikaze, care a detonat o incarcatura de explozibil fixata de centura in momentul in care a trecut pe linga camionul trupelor paramilitare de frontiera, potrivit aceleiasi surse, dar aceasta informatie nu a fost confirmata inca.
Categorie articol: 

Comentarii