Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Explozie la Chişinău

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne a declarat că în urma deflagraţiei 36 de persoane au fost rănite şi le-a fost acordat ajutor medical, dintre care 12 au fost internate în spital cu leziuni corporale uşoare. O persoană a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, trei se află în stare mai puţin gravă, iar ceilalţi, după acordarea primului ajutor medical, s-au întors acasă.
Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, spune că, în afară de cele 36 de persoane care au ajuns la Spitalul de Urgenţă, alte patru victime au fost duse în alte spitale din oraş, unde au primit îngrijiri medicale.
Medicii susţin că cei mai mulţi pacienţi au răni la mâini şi la picioare, iar două dintre victime au fost rănite în abdomen. Explozia, confirmă atât Ministerul de Interne, cât şi medicii care au examinat rănile, a fost produsă de o grenadă de luptă. Majoritatea răniţilor sunt tineri care participau la concert.
Ala Meleca a evitat să spună dacă ancheta a stabilit deja un suspect, spunând că specialiştii lucrează acum şi că detalii vor fi anunţate pe parcursul zilei. În cursul examinării la faţa locului au fost depistate schije, a spus ea.
Explozia, despre care conducerea MAI a declarat deja că este o crimă, s-a produs la ora 22.30, în timpul unui recital al lui Ştefan Bănică junior. La locul infracţiunii s-a deplasat imediat conducerea MAI, a Serviciului de Informaţii şi Securitate şi a Procuraturii, grupul operativ al Comisariatului General de poliţie al municipiului Chişinău şi echipa bomb-tehnic din cadrul MAI. Locul incidentului a fost izolat, fiind formată o zonă de securitate.
A fost înfiinţat un grup de anchetare a cazului. Ofiţerii de urmărire penală din cadrul MAI, Procuraturii şi SIS întreprind măsuri de urmărire penală şi operative de investigaţie pentru stabilirea circumstanţelor şi persoanelor implicate în săvârşirea acestei infracţiuni.
Un martor a spus că a văzut un tânăr îmbrăcat în haine negre care ar fi tras cu un pistol, dupa care a aruncat ceva şi a urmat explozia.
Premierul Vlad Filat a declarat în această dimineaţă pentru Jurnal TV că explozia nu poate fi interpretată în niciun caz ca pură intâmplare şi că oficialităţile nu exclud o provocare. "Situaţia social-politică din Republica Moldova este extrem de complicată", a spus premierul Filat, care a dat asigurări că se iau măsurile operative necesare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii