Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Explozie in capitala Kenyei, la noua ani dupa atentatul asupra ambasadei SUA

O persoana a decedat si alte 33 au fost ranite intr-un atentat care a avut loc luni, in centrul orasului Nairobi, la noua ani dupa singerosul atac asupra ambasadei Statelor Unite din Kenya, din data de 7 august 1998, transmite AFP.
Explozia a avut loc in jurul orei locale 08.15 (08.15, ora Romaniei), in apropierea unor statii de autobuz foarte aglomerate si la citeva sute de metri de fosta ambasada a Statelor Unite, distrusa de o bomba, in 1998.
"Rememoram amintiri sumbre", a declarat Paul Wala, presedintele Asociatiei victimelor kenyene ale atentatului de la 7 august 1998, care a provocat moartea a 213 persoane. Acest atentat a fost revendicat de reteaua terorista al-Qaida.
"Mi-a fost frica (luni), deoarece in 1998 ma aflam in apropiere" de atentat, afirma Joshua Kinyanjui, in virsta de 30 de ani, care a fost martor, luni, la aruncarea in aer a presupusului kamikaze.
"Acesta este posibilul kamikaze", a explicat Moses Muchoki, coordonatorul echipelor de prim ajutor din cadrul Crucii Rosii kenyene, aratind corpul mutilat de explozie al unui barbat, de aproximativ 30 de ani.
"Incidentul poarta marca unui atentat sinucigas, insa desfasuram cercetari", a mentionat un politist care a dorit sa-si pastreze anonimatul.
Atentatul de luni, care nu a fost deocamdata revendicat, a facut putine pagube materiale.
Categorie articol: 

Comentarii