Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Explicaţii penibile date de deputaţi

Deputaţii Ioan Cindrea (PSD), Levente Mate (UDMR) şi Neculai Rebenciuc (PDL) au recunoscut ieri, la Realitatea TV, că şi-au angajat rudele la cabinetele parlamentare, Cindrea şi Mate spunând că nu văd nimic imoral în acest lucru, pe când Rebenciuc a recunoscut că a greşit şi a ieşit "şifonat".

Deputatul PSD Ioan Cindrea a explicat că nu a ascuns niciodată faptul că soţia sa lucrează în echipa sa de consilieri, precizând însă că suma de care beneficiază ca deputat pentru personal este o sumă brută, împărţită pentru 4 angajaţi, dintre care soţia lui câştigă în jur de 2000 de lei. Întrebat de ce a angajat-o pe soţie, Cindrea a răspuns că a considerat "că face parte din echipa" sa. În plus, el a arătat că la momentul angajării, soţia sa fusese revocată din postul de subprefect de Sibiu.

Deputatul UDMR, Mate Andras-Levente, care şi-a angajat soţia, a explicat că situaţia udemeriştilor este "specială", deoarece au nevoie de revista presei atât în limba română, cât şi în maghiară. Mai mult, spune acesta, soţia sa lucra în presa politică, astfel încât i s-a părut "imoral" ca ea să lucreze ca jurnalist şi să scrie despre soţul ei, deputat. "Am fost în mare dilemă atunci când am angajat-o, a terminat facultatea de jurnalistică. Lucra în presă, s-o las în presă, că se ocupa tocmai de zona politică, oarecum cred că atunci era imoral să lucreze ca jurnalist şi să scrie despre soţ, ca deputat", a spus Mate.

Deputatul PDL Neculai Rebenciuc, care a angajat-o în cabinet pe fiica sa, a explicat, la Realitatea TV, că angajarea a fost făcută pe o perioadă determinată, de 6 luni, deoarece avea nevoie de cineva care să îl ajute pentru amendamentele la buget. El a spus că aceasta a câştigat un salariu de 1100 de lei. "Aveam nevoie, pe perioada amendamentelor, şi în afara de pregătirea necesară, are două facultăţi la zi, ştiinţe economice şi litere, a fost şi ideea de a o aduce cu mine de la Botoşani", a explicat acesta, adăugând că un alt motiv pentru care a angajat-o este ca aceasta să aibă acces în Parlament.
Categorie articol: 

Comentarii