Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Expertii sicilieni au venit sa ne invete cum sa atragem fonduri europene

Sala Mare a Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila a gazduit, ieri, prima intilnire de lucru din cadrul Programului de Twinning organizat de Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Sud Est si Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) Braila in colaborare cu Agentia de Dezvoltare a Regiunii Sicilia - Italia. Delegatia siciliana, formata din doi experti regionali: Paola Armatta, expert in investitii in agricultura, si Piedro Miosi, expert in sisteme de calitate, a fost condusa de Bartolo Vienna, cu dubla calitate, cea de reprezentant al Guvernului Regiunii Sicilia si cea de reprezentant al Comisiei Europene.
"Programul prevede doua asemenea intilniri. Prima, cea de astazi (n.r. - ieri) cu specialistii din ADR, OJPDRP, Directia Agricola, Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura, Oficiul Judetean de Consultanta Agricola si Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, iar cea de a doua, va fi organizata joi, cu producatorii agricoli si cu specialistii in gestionarea fondurilor europene din Prefectura si Consiliul Judetean", a precizat, in cuvintul de deschidere, Gheorghe Voicu, directorul OJPDRP. La rindu-i, Luminita Mihailov, directorul ADR, a explicat ca cele mai importante teme de dezbatere intre expertii sicilieni si specialistii nostri vizeaza corelarea interventiilor din Programul Operational Regional 2007 - 2013 si Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 - 2013, prezentarea procedurilor de implementare pentru beneficiarii PNDR in cazul proiectelor de dezvoltare a agriculturii si exploatatiilor agricole, precum si modalitatile de calculare a subventiilor.
"Am acceptat cu mare placere invitatia dvs. pentru ca vrem sa va ajutam. Am trecut si noi prin asemenea momente si e greu. De aceea, vrem sa va impartasim experienta noastra, dar mai ales greselile, pentru ca din ele invatam. In plus, sintem foarte interesati sa dezvoltam o realatie cu dvs., pentru ca regiunile noastre sint foarte asemanatoare atit ca activitate agricola, cit si ca probleme de mediu", a precizat Bartolo Vienna.
Din prezentarile detaliate ale oaspetilor italieni a reiesit, insa, ca cele mai importante asemanari intre cele doua regiuni, Sicilia si Sud - Est, se refera la ponderea activitatii agricole in economia regionala, si la numarul de persoane ocupate in agricultura. Mai mult, pina aderarea noului val, Sicilia era una din cele mai sarace regiuni ale Europei. Si acum veniturile populatiei siciliene este mic in comparatie cu celelalte zone de dezvoltare, dar mult mai mare decit al noilor state membre.
Categorie articol: 

Comentarii