Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Exista saminta suficienta pentru campania de toamna

Conducerea Asociatiei Producatorilor, Procesatorilor si Comerciantilor de Seminte si Material Saditor (APPCSMS) "Danubiu" asigura fermierii braileni ca pentru campania de insamintari de toamna, in depozitele judetului exista suficienta saminta. Astfel, pentru cultura griului, membrii APPCSMS au produs 15.000 tone saminta certificata, din care 10.000 tone este deja conditionata, tratata, etichetata si certificata final, iar diferenta este in curs de conditionare. "Saminta produsa in 2006 acopera un sortiment bogat de soiuri, de mare productivitate si cu indici de panificatie superiori. Tinem sa atragem atentia beneficiarilor acestei productii de griu, respectiv depozitarilor, morarilor, brutarilor, ca in judetul Braila nu se comercializeaza saminta de griu furajer. Toate soiurile care se cultiva au indicii de panificatie superiori limitelor impuse de standardele in vigoare, indici de care cumparatorii ar trebui sa tina seama la negocierea pretului", a precizat Siica Daniilescu, director executiv al APPCSMS "Danubiu" Braila.
In ceea ce priveste saminta de orz si orzoaica de toamna, in stoc exista deja circa 3.000 tone, cantitate care, sustine directorul asociatiei, poate acoperi in totalitate cererile producatorilor agricoli.
In plus, a subliniat Daniilescu, anul acesta saminta se poate achizitiona si in baza cupoanelor agricole acordate de Guvern, in valoare de 1,5 milioane de lei/ha. Ea a recomandat fermierilor ca, indiferent sa marimea exploatatiei, sa utilizeze numai saminta certificata pentru ca incepind cu 1 ianuarie 2007 orice subventie se acorda numai daca se respecta in totalitate verigile tenhologice, una din cele mai importante impuneri fiind utilizarea de saminta certificata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii