Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Există pericolul ca echipa să se desfiinţeze"

"Există pericolul ca Dinamo să se desfiinţeze. Eu nu aş mai pune un ban, pentru ce? Să joc în Dinamoviada? Există pericolul desfiinţării, cât de drag ţi-ar fi un club, cine credeţi că aruncă banul pe fereastră? De aici încolo nu mai suport această situaţie, pentru ce să mai dau bani acum sau să fiu aproape de jucători? Pentru ce, pentru ce? Dacă ne suspendă pentru un an sau doi, s-a terminat totul. Nici nu vreau să mă gândesc la decizia care se va lua de către UEFA, ferească Dumnezeu! Dacă ne suspendă, la ce să mai joci, să te afli în treabă?", a spus Vasile Turcu.

Acesta a tras apoi un semnal de alarmă în privinţa activităţii liderilor de galerie dinamovişti: "Suporterii lui Dinamo au făcut cea mai mare nenorocire fotbalului românesc, sunt nişte nenorociţi şi profitori. Legea nu le face nimic. Unii copii din galerie sunt influenţaţi, veneau unii la poartă la stadion şi-mi spuneau că vor 200-300 de lei să se injecteze, îmi arătau mâinile cu găuri de la injecţii. Tararache, Elias, toţi ăştia îi împingeau de la spate pe copiii ăştia, iar acum şi-au făcut vile pe spatele lor. Le spuneam: 'Du-te bă de aici, îţi dau bani să-ţi iei de mâncare, nu să te droghezi'".

În viziunea acţionarului, preşedintele CA, Nicolae Badea, este vinovat pentru că a trecut cu vedere comportamentul neadecvat al unora dintre suporterii dinamovişti: "Trăiesc clipe urâte, sufăr pentru club, mai ales pentru ce s-a întâmplat cu huliganii ăia care au intrat pe teren. M-am certat cu toţi suporterii, am zis bă, hai să-i stârpim, alţii le luau apărarea... Întrebaţi-l pe Badea acum, că i-a scos de la puşcărie, acum să se ducă să răspundă! Trebuie să spunem adevărul în faţă. Era minutul 5 şi deja mă înjurau suporterii. I-a pus cineva de la Peluza a II-a să mă înjure. Badea să dea explicaţii, eu n-am nicio calitate în acest sens".

"Ştiu ce e de făcut dar nu vreau să-mi fac duşmani, schimbare totală, deratizare totală. Asta trebuie să înţeleagă Cristi Borcea pentru sănătatea lui şi viaţa lui. Abia aştept să-l sun, îl mai las puţin să-şi revină, după care vreau să punem lucrurile la punct. I-am spus: 'I-ai cununat pe jucători, i-ai botezat, i-ai ajutat, ce au făcut pentru tine? ţi-au băgat venin în suflet şi ne-au băgat venin la toţi. E o atmosferă proastă la echipă, trebuie făcută operaţie pe cord deschis, dar e târziu. Poate Ioan şi Victor Becali sunt singurii care mai pot ajuta, să mai aducă jucători, tineri", este soluţia propusă de Vasile Turcu pentru ca Dinamo să devină competitivă.

Turcu a indicat şi cine este principalul responsabil pentru rezultatele echipei: "Am spus că nu cred în proiectul ăsta de la început, că nu cred în Bonetti, nu cred într-o parte din jucătorii care sunt acum la echipă. Întrebaţi-l pe ăla, pe Badea, de situaţia de la echipă. Turcu a învăţat multe despre fotbal, am stat lângă jucători şi ştiu ce e la echipă . După proiectul pe care îl aveam în vară după pierderea campionatului, cel puţin jumătate din actualul lot trebuia dat afară. Badea poate spune care va fi viitorul lui Dinamo. După meciul cu Slovan, mi s-a pus pe rană o mare de sare, sufăr mai rău ca atunci când am pierdut campionatul".

Omul de afaceri s-a referit şi la starea de spirit a preşedintelui grupării Dinamo, Cristian Borcea: "Mi-e milă de Borcea, dar are şi el partea lui de vină pentru că nu m-a ascultat. Dacă mă asculta, era bine. Nu aş vrea să fiu în situaţia lui, mi-e milă să îl sun, dar e şi căpos, şi-o face cu mâna lui. Îi spuneam: 'Băi, nimeni nu îţi este prieten, alţii te mângâie şi şi spun că fac şi că dreg şi uite ce au făcut acum... Ferească Dumnezeu să nu-l aibă echipa pe conştiinţă, dar eu zic că el e un om puternic şi îşi va reveni, eu o să caut să fiu lângă el'".

Turcu nu crede că antrenorul alb-roşiilor, Dario Bonetti, poartă responsabilitatea rezultatului cu Slova Liberec. "Am analizat, Bonetti nu are nicio vină, caută şi el o pâine să mânânce, că dacă nu are ce mânca în ţara lui a venit aici să mânânce. E de vină cine l-a adus, nu e prost cine cere, e prost cine-i dă bani. Mă simt curat că nu am participat la ce s-a întâmplat la Dinamo în acest început de campionat", a spus Turcu.
Categorie articol: 

Comentarii