Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Exercitiu militar comun al SUA cu Romania si Bulgaria

Militari romani, americani si bulgari vor participa, in luna iulie, la exercitiul Immediate Response 2006, organizat la poligonul Novo Selo din sudul Bulgariei, relateaza publicatia Stars and Stripes, in editia electronica.
Armata americana nu intentioneaza sa trimita trupe cu regularitate in Romania si Bulgaria inainte de anul viitor, afirma sursa citata.
La exercitiul care se va desfasura in sudul Bulgariei vor participa circa 800 de militari. Ei se vor antrena pentru lupte de gherila urbana, atacuri aeriene si asigurarea securitatii frontierelor, a anuntat, intr-un comunicat, Divizia I de Blindate a Armatei americane, stationata in orasul german Wiesbaden.
Romania, Bulgaria si Statele Unite sint membre NATO, iar exercitiul este o modalitate prin care cele trei tari dezvolta cooperarea militara.
Statele Unite au semnat acorduri cu Romania si Bulgaria care permit trupelor americane sa utilizeze baze de antrenament din cele doua tari in urmatorii zece ani.
Potrivit oficialilor americani, Statele Unite vor trimite brigazi de 2.500 de militari care vor ramine pe teritoriul celor doua tari intervale de sase luni, timp in care vor participa la antrenamente inclusiv cu armatele autohtone.
Exercitiul trilateral Immediate Response 2006 se va desfasura in Bulgaria si Romania, in perioada 13-29 iulie, precizeaza un comunicat al MApN remis MEDIAFAX.
Aplicatiile cuprind antrenamente comune pentru desfasurarea de operatii in zone urbane, trageri cu armamentul din dotare in poligonul bulgar Novo Selo, deplasarea unui convoi militar, pe timp de noapte, peste granita bulgaro-romana, dar si desfasurarea unui exercitiu in poligonul din Capu Midia, judetul Constanta.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii