Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Exemplul dat de un stomatolog basarabean în Centrul Vechi al Brăilei

• o porţiune de circa 30 de metri din strada Cojocari a scăpat de aspectul ponosit şi uitat de timp, după ce medicul stomatolog care şi-a amenajat un cabinet la parterul unui bloc a investit în recondiţionarea şi amenajarea mai multor jardiniere • jardinierele din dreptul cabinetului stomatologic fac acum o puternică notă discordantă cu cele de pe restul străzii, care sunt sparte şi scoase din uz şi de care Primăria a uitat de ani de zile

 

Situată chiar în “buricul târgului”, asigurând accesul spre Palatul “Lyra” dinspre Piaţa Traian, strada Cojocari nu are un aspect general tocmai plăcut, din cauza gropilor din carosabil, dar şi a trotuarelor neîngrijite pe care zac de ani de zile jardiniere din beton sparte şi scoase din uz. De ceva vreme, însă, o porţiune de circa 20 - 30 de metri din trotuarul acestei străzi şi-a schimbat complet înfăţişarea în bine, făcând o puternică notă discordantă cu restul zonei. Totul i se datorează medicului stomatolog care a deschis un cabinet de specialitate într-un spaţiu de la parterul blocului B1 de pe Str. Cojocari. Atunci când a amenajat cabinetul, medicul basarabean Alexandru Şerban Aramă a recondiţionat, pe propria cheltuială, şi jardinierele de pe trotuarul din dreptul spaţiului său. “Jardinierele erau sparte şi a trebuit reparate. În toamna anului trecut, am pus un om care lucra la amenajarea cabinetului să se ocupe de ele şi a făcut o treabă foarte bună. Astă primăvară, le-am umplut cu pământ şi am pus gazon şi flori, de care mă îngrijesc personal”, ne-a spus medicul stomatolog. Acesta nu a făcut un calcul exact al costurilor presupuse de recondiţionarea şi amenajarea jardinierilor. Suma s-ar fi situat în jurul valorii de 1.500 - 2.000 lei. Mulţumit de felul cum arată acum spaţiul din faţa cabinetului său, medicului Aramă nu-i pare rău că a cheltuit aceşti bani, singurul său regret fiind că se mai întâmplă ca florile plantate de el în jardiniere să fie furate de diverşi indivizi care trec prin zonă.

O altă “supărare” a lui Alexandru Aramă este legată de faptul că cele două tomberoane metalice care deservesc blocurile din jur sunt amplasate chiar lângă peretele lateral al cabinetului stomatologic. Pentru că acestea sunt mai tot timpul pline, din cauza faptului că aduc gunoaie acolo şi locatarii caselor din zonă, apare un evident disconfort olfactiv şi estetic. “În mod normal, conform regulamentelor sanitare, tomberoanele de gunoi nu trebuie amplasate la mai puţin de 15 metri de clădirile locuite. Ori, acestea stau chiar lângă peretele blocului. Ar trebui mutate, dar deocamdată nu s-a găsit nicio soluţie pentru rezolvarea problemei”, ne-a mai spus stomatologul basarabean.
Categorie articol: 

Comentarii