Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Exclusiv: Rotaru, primele reacții despre primarii susținători ai lui Tudose

* “Bănuiesc că ruperea unui mariaj politic le trezește reflexul de familie și nostalgia vremurilor trecute (...) sunt lucruri pe care trebuie să le mai lămurim”, a afirmat președintele PSD Brăila, Ion Rotaru, despre cei 6 primari PSD care au semnat declarația de susținere față de Mihai Tudose și Pro România * acesta a precizat că a discutat cu toți, iar aceștia i-au spus că au făcut gestul în nume personal, nu în calitate de primari sau reprezentanți ai organizației * senatorul a ținut să își avertizeze fostul coleg de partid să nu mai facă acuzații nefondate de genul celor cum că s-ar face presiuni și amenințări la nivelul primarilor

 

Președintele PSD Brăila Ion Rotaru este de părere că primarii partidului pe care îl reprezintă, care au semnat acea declarație de susținere față de Mihai Tudose, au făcut-o în baza nostalgiei după “ruperea unui mariaj politic”. Redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” au stat de vorbă cu acesta pentru a obține un comentariu pe tema gestului făcut de primarii PSD ai orașelor Ianca și Făurei, alături de primarii comunelor: Movila Miresii, Siliștea, Galbenu și Chiscani, dar și în privința acuzațiilor făcute de fostul său coleg, privind faptul că a început “sezonul amenințărilor” la PSD, pe tema susținerii Pro România de către unii membri.

Se demonstrează că după ce unii dintre foștii noștri colegi au părăsit de bună voie și nesiliți de nimeni partidul, partid care i-a susținut și promovat pe diverse posturi și funcții, au devenit brusc feți-frumoși și albe ca zăpada. Observ că acum se dezic de cei cu care erau alături pe afișele electorale, de colegii de partid, de oamenii care i-au votat, trădându-le așteptările și speranțele. E limpede că nu s-a născut niciunul vedetă. Partidul acesta pe care îl hulesc și îl reneagă astăzi, i-a ridicat. Drept răsplată - dovadă că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită -, astăzi coboară atât de jos în limbaj și în atitudine. Cu privire la susținerea candidatului altui partid de către unii dintre primarii PSD, bănuiesc că ruperea unui mariaj politic le trezește reflexul de familie și nostalgia vremurilor trecute. Am avut telefonic - eu fiind la București -, o discuție cu cei implicați. Mi-au spus că au făcut-o în nume personal și nu în numele organizației pe care o reprezintă. Iar susținerea vizează în fapt un candidat și nu partidul respectiv. Vă spun că sunt lucruri pe care trebuie să le mai lămurim din perspectiva asta, că nu poți să fii și în căruță și în teleguță”, a declarat Rotaru despre gestul primarilor, dar și atitudinea foștilor săi colegi, deputații Mihai Tudose și Emilia Meiroșu.

 

Rotaru neagă că primarii ar fi amenințați în vreun fel

În ceea ce privește afirmațiile vicepreședintelui Pro România, Mihai Tudose, privind faptul că primarii și membrii PSD au început să fie amenințați cu pierderea funcțiilor, controale și nu numai, de către conducerea organizației județene, Rotaru l-a avertizat pe fostul premier să nu mai facă afirmații nefondate.

Îl sfătuiesc pe Mihai Tudose să nu facă afirmații fără acoperire referitor la condiționări și amenințări adresate acestora (n.r. - primarilor și celor din PSD care susțin Pro România). Am discutat doar în cadru organizat cu fiecare primar, cu fiecare președinte de organizație. Și, la acele întâlniri, toți, dar absolut toți, au confirmat susținerea și apartenența în contiuare, fără rezerve, la PSD”, a mai adăugat Rotaru.

 

Senatorul i-a dat un răspuns ironic lui Mihai Tudose

Precizăm că în cadrul conferinței de presă de miercuri a Pro România, printre altele, Mihai Tudose a comentat și actuala situație din PSD sub bagheta lui Liviu Dragnea și a “apropiaților acestuia”, insinuând că partidul are zilele numărate după rezultatul pe care îl va obține la Alegerile Europarlamentare, lucru pe care membrii din teritoriu îl simt și încep să acționeze în consecință, prin a se dezice de social-democrați. Tot atunci, Tudose a comentat ironic și la adresa actualului lider al PSD Brăila, Ion Rotaru, despre care a precizat că nu a fost ales în funcție, ci numit, lucru care a deranjat membrii din organizației, la pachet cu propunerea pe listă a Carmeliei Bălănică (locul 17), despre care nu au fost consultați, ci doar puși în fața faptului împlinit.

Domnia sa a ales să conducă filiala, să fie reprezentantul lui Dragnea pe pământul brăilean. Îi doresc succes. Din punct de vedere al omului Rotaru, da, am fost colegi. Nicio problemă. Dacă la ora 2 noaptea mă sună să îl ajut cu ceva, ca om, fără niciun fel de problemă. Dar din punct de vedere politic, suntem adversari și regret faptul că a acceptat să fie Dragnea la Brăila”, a declarat Tudose, despre Rotaru, cu precizarea că votul dat de organizația PSD Brăila, în fapt, a fost o acceptare a numirii.

Întrebat și despre aceste afirmații, Rotaru a venit la rândul său cu un răspuns ironic, precizând că dacă în cazul său alegerea președintelui a fost făcută forțat, proabil la fel s-a procedat și la finele anului trecut, când Mihai Tudose era ales președinte al organizației social-democraților brăileni.

Despre conferința de alegeri de la PSD Brăila, unde am fost ales președinte al organizației județene, ce pot spune: e adevărat. Aici m-a prins Mihai Tudose. În sală, în afară de cei 480 de participanți mai erau și 481 de bodyguarzi, care stăteau în spatele fiecărui votant și care le-au impus delegaților, la conferință, alegerea mea cu unanimitate de voturi. În paranteză fie spus, de altfel, așa s-a procedat și în septembrie anul trecut, când a fost ales Mihai Tudose. Dar se pare că a uitat. Iar despre celelalte afirmații făcute vă răspund în felul următor: pot să înțeleg că le este greu opozanților noștri să accepte că programul de guvernare al PSD se pune în practică, fiind per ansamblu realizat în procent de peste 70%. Asta în timp ce ei nu au nici programe, nici soluții. Au descoperit, în schimb, o mlaștină din care împroașcă cu noroi. PSD va face o campanie curată, fără atac la persoană. Vom arăta ce am făcut, dar mai ales ce vom face în continuare. Pentru că mai avem mult de treabă și o vom face bine. Cât privește persoana Mihai Tudose, regret că s-a ajuns aici. Îi doresc multă sănătate și îl asigur că e prima și ultima referire la acest aspect, asigurându-l de asemenea că noi, cei din PSD, îi suntem adversari redutabili. Suntem într-o competiție și avem determinarea să câștigăm, împreună cu primarii și președinții noștri de organizații, cu activul și membrii de partid, alături de cetățenii care au încredere în PSD. Și vom câștiga, cu voia sau fără voia domniei sale Alegerile Europarlamentare”, a conchis Rotaru.

Precizăm că, pe lângă cei 6 primari PSD care au semnat declarația de susținere față de Mihai Tudose și Pro România, se numără și ALDE de la Surdila Găiseanca și primarul liberal de la Berteștii de Jos.

 
Categorie articol: 

Comentarii