Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Exasperaţi de mirosul permanent de pâine caldă

Prezenţa unei fabrici de pâine într-un cartier de locuinţe nu este motiv de bucurie pentru toată lumea. Unii dintre vecini se simt deranjaţi de mirosul permanent de pâine caldă, dar şi de zgomotele cauzate de procesul de producţie. "Este de mirare că într-o zonă centrală a oraşului se dezvoltă industrii care nu se mai regăsesc în zone locuibile în nicio altă ţară europeană. E cazul fabricii de pâine «Frontera», din Brăila, care deranjează locuitorii zonei, respectiv străzile Teodor Aman şi Graţiei, prin zgomotul şi vibraţiile produse de utilajele folosite. Mirosul permanent de pâine caldă este un alt motiv de nemulţumire, poate de neînţeles pentru alţii, care au parte de el doar ocazional. Ca orice cetăţeni, avem dreptul să ne bucurăm de aer curat, liber de orice mirosuri! Constatăm acum că industria este în plină dezvoltare: în prezent, fabrica se extinde cu o nouă secţie de producţie, probabil generatoare de noi zgomote şi mirosuri. Dimineaţa, de la orele 5 - 6, suntem obligaţi să ascultăm răcnetele şi trivialităţile lucrătorilor şi manelele date la maximum", se arată într-o sesizare trimisă pe e-mailul redacţiei de brăileanul Eugen I.
Administratorul fabricii de panificaţie "Frontera" se arată surprins de existenţa unor astfel de nemulţumiri din partea vecinilor. "N-am mai auzit să te deranjeze mirosul de pâine caldă! Nu ştiu ce să zic. La noi n-a reclamat nimeni aceste aspecte. Oricum, avem utilaje de mică putere, care nu produc zgomote şi vibraţii puternice, aşa că nu-mi explic de unde să provină aceste nemulţumiri. Cât priveşte gălăgia făcută de angajaţi, poate dimineaţa e mai multă agitaţie, când se face aprovizionarea...", ne-a spus Ioan Stancu, administratorul "Frontera".
Instituţia care se ocupă de reclamaţiile legate de zgomote deranjante este Direcţia de Sănătate Publică. "Până în prezent, nu s-a primit nicio sesizare referitoare la activitatea acestei fabrici de pâine. Dacă se va face o astfel de sesizare, cazul va fi preluat de Serviciul Control în Sănătate Publică, pentru determinări de zgomot la faţa locului şi dispunerea măsurilor necesare", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al acestei instituţii, doctorul Andreea Gavrilescu.
Categorie articol: 

Comentarii