Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Examenul s-a încheiat! Elevii au susţinut ultima probă la BAC

• prezenţa la proba la alegere a profilului şi specializării a fost de 96,5% • marţi, 30 iulie, se vor afişa primele rezultate

 

Absolvenţii de liceu au trecut, ieri, prin ultima probă a examenului naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie. Este vorba despre proba la alegere a profilului şi specializării, unde candidaţii au putut alege să susţină examenul la una dintre

următoarele materii: Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie şi Sociologie. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, la probă s-au înscris 1.958 de candidaţi din seria curentă şi seriile anterioare, 1.890 fiind prezenţi şi 68 absenţi. Aşadar, prezenţa la ultima probă a fost de 96,5%. Reamintim că la prima probă, cea obligatorie a profilului şi specializării, prezenţa a fost tot de 96,5%, iar la proba de limba şi literatura română, de 98,8%. Pe tot parcursul desfăşurării examenului nu s-au înregistrat cazuri de elevi care să aibă temperatura peste maximul admis, respectiv 37,3 grade C. În schimb, la proba de Matematică, doi candidaţi au fost eliminaţi din examen după ce au încercat să copieze cu telefonul. Menţionăm că un singur candidat s-a aflat în izolare în această perioadă, acesta urmând să susţină bacalaureatul în sesiunea specială din luna iulie.

Absolvenţii de liceu nu au scăpat însă de emoţii până la afişarea notelor. Primele rezultate vor fi publicate marţi, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 şi ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD), precum şi cu solicitarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a decis să publice rezultatele elevilor cu anonimizarea numelui şi a prenumelui, la fel ca la Evaluarea Naţională.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 19:00 şi pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. Rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 5 iulie.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii