Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ex-ecologistul Dan Păun şi fostul liberal Stănică, în fruntea PLR Brăila

Un nou partid şi-a făcut ieri intrarea pe eşichierul politic brăilean. Este vorba despre Partidul Liberal Reformator (PLR) fondat de Călin Popescu Tăriceanu. Concret, lansarea la nivel local a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă la care a participat consilierul municipal autoproclamat independent Dan Păun (ex-PUER), în postura de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene şi vicepreşedinte la nivel naţional, precum şi Giorgiu Coman (avocat, fost membru de partid la PNL şi PNG), Lucian Doxan (avocat) şi George Turiac (om de afaceri local în domeniul turismului şi al imobiliarelor), ca vicepreşedinţi ai PLR Brăila. "Am vrut să facem ieri (miercuri) un eveniment să omagiem trecerea a 150 de ani de la naşterea marelui om politic I.C. Brătianu, însă am constatat că în Brăila nu există decât o singură stradă cu acest nume, nu avem un monument, o statuie a acestui om, un bust. Deşi în Brăila de foarte mult timp politica liberală a fost prezentă, deci foarte mulţi oameni au condus Brăila de pe baricadele aşa-numit liberale, practic pentru liberalism s-a făcut destul de puţin, dovadă a faptului că acum PNL a şi părăsit liberalii europeni", a declarat Păun, subliniind că a cerut Primăriei Brăila să realizeze un astfel de monument. "De ce Partidul Liberal Reformator? Pentru că acesta este reprezentat în ţară de domnul Călin Popescu Tăriceanu, un om de o prestanţă deosebită care a făcut multe lucruri bune pentru România", a completat sursa citată.
În aceeaşi ordine de idei, PLR-iştii au informat că beneficiază de trei sedii, unul general, aflat în renovare, unul pentru campanie şi cel de-al treilea, al organizaţiei de tineret.

Demis din funcţie, fostul inspector şcolar adjunct a renunţat la PNL pentru PLR

Tot ieri am aflat că şi Cătălin Stănică, fostul inspector şcolar adjunct, ex-membru PNL, este de asemenea vicepreşedinte al PLR, deşi nu a fost prezent la întâlnirea de lansare a partidului, fiind plecat în concediu. Contactat telefonic de redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei", Stănică a subliniat că a decis să intre în partidul lui Tăriceanu în urma dezamăgirii suferite ca urmare a detaşării sale de pe post. "Schimbarea mea a fost nejustificată după 2 ani de zile în care am făcut nişte eforturi pe un post deconcentrat în care, zic eu, am dat maxim din tot ce am putut. Brăila nu e pe primul loc doar la Bac ci şi la Evaluarea Naţională. Şi nu e vorba numai de organizare, dar eu am organizat toate simulările, eu am coordonat toate subiectele care se dau la simulările respective şi am fost singurul judeţ cu trei etape de simulări, plus toate controalele tematice care s-au făcut pe zona de consiliere pe matematică, de care m-am ocupat inclusiv", a precizat Stănică. Acesta a mai adăugat că a avut câteva nemulţumiri şi din partea PNL-ului, nefiind consultat în niciun fel înainte de începerea alianţei cu PSD-ul, lucru care s-a repetat la ruperea acesteia. Totodată, Stănică a subliniat că a fost inspector de matematică în timpul Guvernului Tăriceanu şi că a avut atunci o colaborare excelentă cu primul-ministru. "Mi-a plăcut modul cum a lucrat şi am zis că merg pe o idee în continuare tot liberală, dar alături de un om în care cred. Am crezut şi în Crin, dar deocamdată am văzut că nu s-a mai întâmplat nimic. M-a dezamăgit. Nu sunt genul să merg de la un partid la altul, am rămas pe aceeaşi idee liberală, dar alături de o persoană care într-adevăr a rămas verticală în tot discursul ăsta politic în ultimii ani", a conchis sursa citată.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii