Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ex-directorul de la ECO, Alexandru Micu, îi contestă candidatura lui Pisică

• motivul invocat: actualul director al operatorului de salubritate nu ar îndeplini condiţiile minime pentru calificarea în selecţia noului Consiliu de Administraţie la compania publică • în replică, Ionuţ Pisică respinge acuzaţiile şi aşteaptă din partea comisiei de selecţie să tranşeze problema

 

Se încing spiritele la concursul de selecţie a noului Consiliu de Administraţie al SC ECO SA Brăila, procedură organizată de municipalitate, ca acţionar majoritar, în conformitate cu prevederile impuse de legea privind guvernarea corporativă a întreprinderilor publice. Fostul director general al operatorului public de salubritate Alexandru Micu îşi contestă unul dintre contracandidaţi, nimeni altul decât Ionuţ Pisică, fostul consilier municipal din partea PSD, cel care l-a înlocuit recent în această funcţie la ECO. Micu a depus zilele acestea o contestaţie scrisă la comisia de selecţie în care arată, cu documente, că Pisică nu ar îndeplini condiţiile minime cerute de legislaţia în domeniul guvernării corporative context în care ar trebui să-i fie respinsă candidatura. Cel mai important argument în acest sens invocat de Micu este acela că, de fapt contracandidatul său nu ar îndeplini condiţia minimă privind experienţa de 3 ani în activitatea de administrare/management la societăţi private sau publice ori instituţii publice. “În mod nelegal în CV-ul prezentat şi-a trecut că în perioada 3 ianuarie 2012 - 12 iunie 2017 ar fi lucrat ca «director regional vânzări» la o societate comercială din Timişoara, în contextul în care, în realitate, în perioada menţionată a fost încadrat ca Reprezentant Tehnic şi nu ca director regional de vânzări aşa cum în mod nelegal a declarat domnul Pisică în CV-ul dumnealui şi prezentat comisiei de selecţie. De asemenea, nu îndeplineşte nici cerinţa ca viitorii administratori «să aibă studii superioare şi experienţă de cel puţin 5 ani în domeniul economic sau juridic» şi nici pe cea privind experienţa profesională în studii superioare cu o vechime în specialitatea studiilor absolvite de minimum 3 ani. Din CV-ul său se vede că a lucrat ca inginer service cu atribuţii în domeniul SSM (sănătate şi securitate în muncă - n.r.), iar apoi ca şef serviciu SSM şi siguranţa circulaţiei în condiţiile în care este inginer diplomat, profilul mecanic specializarea autovehicule rutiere. Ca să îndeplinească această ultimă condiţie ar fi trebuit să profeseze ca inginer autovehicule rutiere. Pentru toate aceste motive am formulat o contestaţie pe care am depus-o la comisia de selecţie şi aştept răspuns”, ne-a declarat Alexandru Micu.

 

Sunt 6 candidaţi înscrişi în procedura de selecţie

De cealaltă parte directorul general al ECO SA Brăila, Ionuţ Pisică a explicat că nu avea cunoştinţă despre această contestaţie şi a subliniat că lucrurile nu stau aşa cum le-a prezentat predecesorul său. “Am fost director de vânzări în cadrul acelei companii. Punct. Nu înţeleg de ce această poziţie a dumnealui dar am convingerea că se vor lămuri lucrurile în cadrul comisiei de selecţie. Am încercat, din păcate fără succes, să discut cu dumnealui după venirea mea la conducerea societăţii publice de salubritate şi să-i propun să rămână în continuare în companie”, ne-a declarat Pisică.

Până la data limită de înscriere în cursa pentru cele 5 posturi în cadrul Consiliului de Administraţie al SC ECO SA Brăila s-au înscris, într-un final, 6 candidaţi, după ce în ziua de scadenţă, cu nici două ore înainte de expirarea termenului erau 5 dosare depuse, printre care candidaturile fostului şi actualului director al companiei. Din partea aparatului de specialitate al primarului municipiului ni s-a explicat că, deocamdată, în această etapă procedurală, nu sunt publice numele celor înscrişi, singura informaţie publică disponibilă la acest moment fiind cea privind numărul de candidaturi înscrise. 

Reamintim că, la începutul acestui an, mai precis în data de 10 ianuarie, la conducerea SC ECO SA Brăila a fost adus fostul consilier municipal PSD Ionuţ Marius Pisică, fiind astfel înlocuit Alexandru Micu, după ce mandatul acestuia din urmă a expirat după mai multe prelungiri. Supărat, Micu a contestat la instanţă această procedură catalogând drept un abuz înlăturarea sa de la conducerea untiăţii.
Categorie articol: 

Comentarii