Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Evoluţie „romantică" la festivalul rock de la Rio

Elton John şi Rod Stewart au fost protagoniştii unei nopţi romantice la cea de-a şasea ediţie braziliană a festivalului Rock in Rio unde au cântat balade şi piese romantice. La ediţia Rock in Rio de anul acesta au fost puţine figuri noi, aproape toţi invitaţii fiind bine cunoscuţi de publicul carioca.
Este vorba de Elton John, care a mai concertat pe această scenă în 2011, de Seal, prezent şi el aici în urmă cu doi ani, şi de Rod Stewart, un veteran al festivalului care a evoluat încă de la prima sa ediţie în 1985.

„Candle In The Wind"

Sir Elton John a încântat publicul brazilian cu energia sa oferind un concert în care a alternat piesele rock cu baladele clasice pentru care s-a acompaniat de pian. Îmbrăcat într-un costum brodat cu paiete, el a deschis recitalul cu piesa ritmată „The Bitch Is Back", pentru a emoţiona apoi publicul cu „Candle In The Wind". Cei 85.000 de participanţi la festival au fredonat apoi alături de solistul britanic hituri ca „Rocket Man" şi „I Guess That"s Why They Call It The Blues".
Rod Stewart a profitat de încălzirea făcută de ilustrul său predecesor şi a invitat publicul să-l acompanieze la piesa „Having a Party", cu care a deschis recitalul. Cântăreţul care a împlinit 70 de ani, cu doi mai mult decât Elton John, a ţinut publicul în priză, şi-a schimbat de două ori ţinuta şi a fost acompaniat de o orchestră simfonică, dar şi de un grup de dansatoare care au marcat ritmul celebrelor sale hituri „Da Ya Think I"m Sexy?" şi „Sailing".

Rihanna şi Katy Perry

Cei doi artişti veterani au fost precedaţi de mai tânărul Seal, care a îmbinat temele romantice care i-a adus faima în anii 90 cu piese mai noi, de pe albumul din 2011 şi cel care va fi lansat pe piaţă în noiembrie. Momentul culminat al recitalului său a fost marcat de piesa „Kiss from a Rose", popularizat ca bandă sonoră a unui film din seria Batman, alături de „Life on the dance floor", cu care a imprimat accente disco serii de duminică a festivalului.
Rock in Rio, aflat la cea de-a 16-a ediţie - a şasea în oraşul brazilian - a demarat vineri şi va continua în perioada 24-27 septembrie cu alte patru zile de concerte săptămâna aceasta. Joi şi vineri vor fi dedicate hard rock-ului, cu trupe ca System of a Down şi Slipknot, în timp ce ultimele zile ale festivalului vor fi marcate de recitalurile vedetelor pop Rihanna şi Katy Perry.

 
Categorie articol: 

Comentarii