Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Evitaţi aglomeraţia!

Alegerile pentru Preşedintele României şi referendumul national au loc în România duminică, 22 noiembrie. Conform legislaţiei în vigoare (Legea 370/2004) votarea începe şi în străinătate, la ora 7.00, ora locală şi se desfăşoară până la ora 21.00, ora locală, când secţia de votare se închide, interval în care au loc două procese electorale. MAE va recomandă să vă prezentaţi din timp la sectia de votare pentru a va exercita dreptul de vot.
Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 1351 din 13 noiembrie 2009, pentru modificarea şi completarea Hotărârii de Guvern nr. 1259/2009 privind organizarea şi desfaşurarea referendumului national din 22 noiembrie, alegătorul care se prezintă la vot nu mai semnează pe un singur tabel electoral ci va semna în doua tabele: unul pentru alegerea preşedintelui - urmând a primi buletinul de vot pentru alegerea preşedintelui şi într-un tabel electoral pentru referendum - si va primi cele doua buletine pentru referendum. De asemenea, alegătorii vor completa două declaraţii pe proprie răspundere că nu au mai votat şi nu vor mai vota la acest scrutin: una pentru referendum, una pentru alegerea preşedintelui, în funcţie de optiunea de vot. Având în vedere ca au loc două procese electorale în acelaşi timp, precizăm că este posibil ca, în unele cazuri, durata efectivă a procesului de exercitare a dreptului de vot să fie mai mare.
Informaţii privind procedura de vot precum şi alte materiale utile se regăsesc în cadrul secţiunii dedicate alegerilor prezidenţiale şi referendumului de pe site-ul MAE şi pe site-urile misiunilor diplomatice.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii