Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EVENIMENT: 14 români au murit într-un accident rutier produs în Ungaria

14 români au murit într-un accident rutier produs în noaptea de duminică spre luni în Ungaria, între un tir înmatriculat în România şi un microbuz cu români care se întorceau de la muncă din Spania.

Microbuzul, cu 15 persoane la bord, plecase din Valencia şi urma să ajungă la Arad.

Tirul se îndrepta către Germania.

Printre morţi se numără şi trei copii cu vârste cuprinse între şapte şi 14 ani.

Două persoane - unul dintre pasagerii microbuzului şi şoferul tirului - au supravieţuit, dar prezintă răni grave - oase rupte şi leziuni interne, a declarat un purtător de cuvânt al Serviciului ungar de ambulanţă, Gyorfi Paul.

Potrivit primelor informaţii, de vină pentru producerea accidentului este şoferul tirului, care a adormit la volan şi a intrat pe contrasens, lovindu-se frontal cu microbuzul, care circula regulamentar.

Zona unde s-a produs accidentul, situată la circa opt kilometri de graniţa cu România, la jumătatea distanţei dintre Mako Şi Szeged, este închisă traficului rutier.

Reprezentanţii României la Szeged au mers la locul accidentului, produs pe autostrada M43, în jurul orei 23.30, a anunţat purtătorul de cuvânt al MAE Doris Mircea. Ea a precizat că răniţii au fost transportaţi la Spitalul universitar din Szeged.
Categorie articol: 

Comentarii