Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Evaziune fiscala de 290 milioane de lei

Autoare a unei evaziuni de aproape 300 de milioane de lei, reprezentind TVA neplatit bugetului de stat, Lica Plopeanu, 40 de ani, fostul administrator al SC "Elias Com" SRL Braila - firma aflata in prezent in faliment -, a fost trimisa in judecata pentru savirsirea infractiunilor de evaziune fiscala si fals intelectual. Diagnosticata cu "tulburari depresive", patroana nu a putut fi audiata pentru a i se prezenta materialul de urmarire penala, intrucit este plecata in strainatate din primavara anului trecut, spun anchetatorii.
Lica Plopeanu a infiintat SC "Elias Com" SRL Braila in anul 1993, firma avind ca principal obiect de activitate comertul cu produse industriale. In septembrie acelasi an, societatea si-a incetat activitatea, un an mai tirziu fiind declansata procedura legala de reorganizare judiciara si faliment. Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Aurica Avram, de la Parchetul de pe linga Judecatoria Braila, in urma unor verificari efectuate de inspectorii Directiei de Control Fiscal din cadrul DGFP Braila, s-a descoperit ca in balanta de verificare contabila a SC "Elias Com" SRL (incheiata la 31 decembrie 2003) figureaza un stoc de marfa de 844.791.990 lei ROL, care nu mai exista faptic. In acest context, a fost sesizata politia. Invinuita a recunoscut ca a vindut respectiva marfa fara a o evidentia in contabilitate si ca a folosit banii obtinuti pentru intretinerea familiei, neavind alte surse de venit.
Prin neinregistrarea marfii vindute, a fost diminuat TVA ce trebuia platit statului cu suma de 140.935.490 lei, la sfirsitul inspectiei fiscale prejudiciul total fiind de 290.891.105 lei, precizeaza reprezentantul acuzarii. Instanta urmeaza sa delibereze.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii