Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Evaziune cu 800 de tone deşeuri metalice

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila l-au trimis în judecată, zilele trecute, pe Ion Goman, asociat unic şi administrator al SC "PitBob Impex" SRL Brăila, cercetat sub două capete de acuzare: "evaziune fiscală prin omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate" şi "evaziune fiscală prin nedeclararea, declararea fictivă ori declararea inexactă cu privire la sediile principale sau secundare", infracţiuni prevăzute de Legea 241/2005. 

Potrivit anchetatorilor, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că Ion Goman, în calitate de patron al societăţii menţionate, a achiziţionat de la persoane fizice şi a revândut, în perioada 23 martie - 30 aprilie 2013, cantitatea de 809.083 kilograme deşeuri metalice, fără înregistrarea în evidenţele contabile ale societăţii a operaţiunilor comerciale, "în scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit şi a TVA în cuantum total de 210.018 lei".
Totodată, precizează reprezentanţii acuzării, inculpatul a declarat la Oficiul Registrul Comerţului sediul social din Brăila, strada Ion Ghica nr. 63 şi sediul secundar (punct de lucru) în satul Corbu Nou, strada Independenţei nr. 9 (comuna Măxineni), deşi societatea pe care o conducea nu a lucrat efectiv în aceste imobile. Scopul acestor manevre, precizează procurorii PT Brăila, a fost acela de a se sustrage de la plata impozitului pe profit de 59.549 lei şi TVA de 209.423 lei.
Cazul se află pe rolul Tribunalului Brăila.

 
Categorie articol: 

Comentarii