Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Evadatul a fost prins

Detinutul Maricel Dogarescu, in virsta de 46 de ani, care nu s-a mai intors dintr-o invoire de 24 de ore primita ca recompensa pentru buna purtare, a fost identificat in Gara din Brasov de catre politistii de la Transporturi Feroviare. Timp de aproape doua saptamini, lucratorii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila au scotocit peste tot, dar nu au dat de urma fugarului pe care l-au dat in urmarire nationala. La un moment dat, oamenii legii s-au gindit si la varianta unei sinucideri deoarece, in urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca detinutul era cam depresiv, colegii de camera spunind ca acesta statea izolat. Unchiul barbatului fugar, domiciliat in comuna Tichilesti, se gindea chiar ca i s-a intimplat ceva rau pentru ca nu avea de gind sa nu se mai intoarca la puscarie, mai ales ca urma sa intre, anul viitor, in Comisia de Liberare Conditionata. Toate aceste speculatii s-au dovedit a fi false, astfel ca Maricel Dogarescu a fost gasit viu si nevatamat, la Brasov. Evadatul se va intoarce iar dupa gratii, unde a stat deja 10 ani, urmind sa suporte consecintele pentru fapta comisa, iar de liberare conditionata nici nu mai poate fi vorba.

Dogarescu isi adormea victimele

Reamintim ca Dogarescu era in inchisoare din 1998, in baza unei hotariri judecatoresti ramasa definitiva in anul 1997, cind a fost condamnat sa execute pedeapsa de 15 ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de tentativa la omor deosebit de grav. Recidivist, condamnat anterior pentru abandon de familie si furturi, el a fost repartizat sa execute pedeapsa privativa de libertate in regim deschis, beneficiind, conform Legii, de numeroase recompense pentru buna purtare. Ultima dintre ele a fost invoirea de 24 de ore din data de 27 iulie, insa de aceasta data nu a mai respectat ora intoarcerii in penitenciar, pentru reincarcerare. Dogarescu si-a executat cea mai mare parte din pedeapsa la Penitenciarul Iasi, iar in urma cu citeva luni a fost transferat la Braila. Desi comportamentul sau pe perioada detentiei a fost ireprosabil, totusi, pina la urma, detinutul si-a dat in petec.
Maricel Dogarescu a ajuns la inchisoare dupa ce, in perioada iulie 1996 - octombrie 1997, in repetate rinduri, a sustras bunuri de la persoane care calatoreau cu trenul pe diverse rute. Braileanul le oferea calatorilor diverse bauturi, in care le punea somnifere, iar apoi ii jefuia. Ultima oara, unul dintre calatori a refuzat sa consume bautura pe care i-a oferit-o barbatul si, drept urmare, acesta a recurs la violenta si l-a batut zdravan.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii