Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Evadati prinsi in mai putin de 24 de ore

Alerta de gradul zero simbata, la Braila, dupa ce doi detinuti au evadat din Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti. Fuga, insa, a avut picioare scurte pentru ca in mai putin de 24 de ore ei au fost prinsi si aruncati, din nou, dupa gratii. Daca pina la evadare ei se bucurau de o lejeritate a detentiei, executindu-si pedeapsa in regim deschis, de acum inainte vor fi strict supravegheati. In plus, s-au ales cu inca un dosar penal, fapta pentru care vor putea primi pina la opt ani de inchisoare .
Alarma a fost data in jurul orei 16.30, de personalul de serviciu de la Penitenciar, care a semnalat lipsa de la gradina agro-zootehnica a doi tineri arestati. Evadarea a fost posibila deoarece acestia executau pedeapsa in regim de detentie deschis, ceea ce inseamna ca se deplasau neinsotiti in interiorul penitenciarului si aveau voie sa desfasoare diverse activitati in afara institutiei, fara supraveghere. Imediat au fost alertati politistii si jandarmii, care au constituit filtre la intrarile si iesirile din municipiul si judetul Braila. De asemenea, au fost sesizate si Inspectoratele de Politie din judetele limitrofe, continuindu-se cercetarile in teren pentru identificarea si retinerea celor doi evadati. Este vorba despre Samir Dumitru (20 de ani) din Vaslui, condamnat la 4 ani inchisoare pentru savirsirea infractiunilor de furt si tilharie si Ionut Catalin Togan (19 ani) din satul Baldovinesti, condamnat la 3 ani si 6 luni inchisoare pentru savirsirea infractiunii de tilharie.
Dupa o noapte intreaga de scotociri, ieri dimineata, in jurul orei 08.00, cei doi au fost reperati de o echipa a penitenciarului in apropierea locuintei lui Ionut Catalin Togan. Ei au fost prinsi imediat, neopunind rezistenta. "Evadatii au fost transportati direct la Penitenciarul pentru Minori si Tineri. Ulterior, politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale le-au intocmit dosar penal, sub aspectul savirsirii infractiunii de evadare, urmind ca dupa finalizarea cercetarilor sa fie inaintat Parchetului de pe linga Tribunalul Braila cu propunere legala", ne-a precizat subinspector Jenel Sogor, purtator de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.
Categorie articol: 

Comentarii