Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Eurovillage" - primul proiect reuşit al voluntarilor europeni

Ieri, voluntarii Serviciul European de Voluntariat - SEV din cadrul ANMRF "Louis Pasteur" - Club Voltin, Brăila, au finalizat primul proiect de la venirea lor în Brăila. Evenimentul a coincis cu Ziua Internaţională a Tinerilor, festivitatea fiind astfel una dublă.
Mergând pe motto-ul "Suntem identici, dar diferiţi", cei opt voluntari din Estonia, Armenia, Italia, Franţa, Danemarca, Turcia şi Portugalia, şi-au dorit, la începutul acestui eveniment să reliefeze ce este mai important, mai special sau mai straniu la ţara lor. Astfel, brailenii au ajuns să îi cunoască atât pe ei cât şi cele mai importante elemente natale, care îi diferentiază pe fiecare în parte. "Implicarea lor a fost una totală, trup şi suflet, şi s-a bazat pe creativitate, pricepere, sârguinţă, şi talent culinar. Dorinţa de a face ca ţara lor să arate cel mai bine în faţa celorlalţi a creat o adevarată competiţie între voluntari, o competiţie în talent şi imaginaţie care s-a soldat cu încântarea brăilenilor, dar şi a reprezentanţilor organizaţiei gazdă", se arată într-un comunicat remis de ANMRF "Louis Pasteur" Brăila.
Brăilenii veniţi la standul amenajat în faţa Teatrului "Maria Filotti" au avut posibilitatea de a gusta din preparatele specifice ţărilor de provenienţă ale voluntarilor şi gătite de fiecare dintre ei în parte. De asemenea, cei interesaţi au avut posibilitatea de a citi micile broşuri existente şi astfel au cunoscut mai bine aspecte legate de cultura, geografia şi unicitatea fiecărei ţări în parte şi au putut asculta câteva dintre cântecele celor mai cunoscuţi artisti din ţările respective.
Categorie articol: 

Comentarii