Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Euroinfractorii braileni nu s-au lasat prea mult asteptati

Ultima zi a anului 2006, cit si primele zile ale acestui an nu au fost lipsite de evenimente care sa "ajute" la inmultirea dosarelor de infractiuni comise de brailenii care au ales sa "petreaca" altfel trecerea in noul an. Ultima infractiune a anului a fost o violare de domiciliu, iar prima euroinfractiune, o distrugere. Totusi, prima fila din arhiva politiei brailene a fost completata cu datele unui accident rutier, consumat la doar 5 minute dupa trecerea in noul an, cind un brailean in virsta de 53 de ani a incercat sa traverseze strada prin loc nepermis si fara sa se asigure. Dupa ce a fost lovit de un autoturism "Dacia", condus pe strada Grivita de Claudiu M. (22 de ani), Grigore P. si-a continuat Revelionul la Spitalul Judetean pentru Urgente Braila, unde a fost transportat pentru ingrijiri medicale.
Abaterile de la normele rutiere au fost numeroase atit in ultima zi a anului, cit si in primele 2 zile ale lui 2007. Pe parcursul celor 3 zile, lucratori din cadrul Serviciului Politiei Rutiere, au aplicat 38 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 3.565 RON, au ridicat in vederea suspendarii 3 permise de conducere si au retras un certificat de inmatriculare. Pe 31 decembrie, politistii rutieri i-au intocmit dosar penal unui brailean in virsta de 40 de ani, care a inceput de la prinz sa bea in cinstea noului an si apoi s-a urcat la volanul unui autoturism "Dacia 1310". Victor B. a fost depistat in jurul orei 17.30, pe Calea Calarasilor, initial fiind testat cu aparatul alcooltest, iar apoi a fost dus la spital unde i-a fost recoltata o proba biologica de singe, pe cea de-a doua refuzind-o. Citeva minute mai tirziu, la spital a ajuns si un brailean in virsta de 50 de ani, care s-a angajat in traversarea DE 577 in fuga, prin loc nepermis si fara sa se asigure, fiind lovit de un autoturism "BMW", condus de Gianina M. (26 de ani), din comuna Cazasu.
In dimineata zilei de 1 ianuarie, in jurul orei 06.15, Ionela I. (27 de ani), a intrat cu masina pe care o conducea intr-un stilp de pe strada Apollo, pentru ca nu a adaptat viteza la conditiile de carosabil acoperit cu polei, pierzind controlul asupra volanului. In urma impactului, soferita a fost transportata si internata la spital, pentru ingrijiri medicale. In dupa-amiaza celei de-a doua zi a anului, politistii rutieri l-au oprit in trafic pe Radian G. (32 de ani), in timp ce conducea un autoturism "Daewoo Espero", pe DE 87. In urma verificarilor politistii i-au intocmit soferului dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, neinmatriculat si cu numar fals, deoarece avea autorizatia provizorie de circulatie expirata din data de 8 decembrie.
Tot cu dosar penal s-a ales si Nelu B. (36 de ani), din Bucuresti, care a fost depistat in noaptea de 2 spre 3 ianuarie, in timp ce conducea un autoturism "Skoda Octavia", pe DJ 203, aflindu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

Actiunea "pocnitori" a fost derulata si in ultima zi a anului

Pe 31 decembrie, in jurul prinzului, agenti din cadrul Biroului de Politie Urbana au depistat-o, pe strada Piata Poporului, pe Angelica I. (38 de ani), care transporta intr-o sacosa voluminoasa materiale pe baza de amestecuri pirotehnice. In urma perchezitiei asupra bagajului au fost gasite 16 cutii (a cite 30 de bucati) de petarde cu opt focuri, 7 pocnitori "Crackling-color", 15 cutii (a cite 30 de bucati) pocnitori cu cinci focuri "Crockers", 8 cutii (cu cite 20 de pocnitori) de "Flori colorate", doua cutii (10 bucati) pocnitori "Rachete rotitoare", 24 pungi (12 bucati) pocnitori "Whistling Travellers" si 128 cutii (10 bucati) artificii "Sparklers". Toata cantitatea a fost ridicata in vederea confiscarii, iar femeii i s-a intocmit dosar penal.
Ultima infractiune a anului a fost comisa in jurul orei 20.30 de Costel B. (26 de ani), din satul Valea Cinepii, comuna Unirea, care a patruns fara drept in curtea locuintei Anisoarei D. (26 de ani), din comuna Unirea. Mai mult decit atit, in urma unor discutii contradictorii, tinarul a agresat-o pe fiica acesteia, in virsta de 11 ani. Minora a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, pentru ingrijiri medicale, iar scandalagiului i s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunilor de violare de domiciliu si vatamare corporala. In ceea ce priveste prima infractiune a anului, aceasta a fost comisa in dimineata zilei de 1 ianuarie, in jurul orei 05.00, de Nicu S. (22 de ani), din Braila. Acesta i-a distrus usa de acces in apartament lui Marian S. (20 de ani), prin folosirea fortei fizice, creindu-i un prejudiciu in valoare de 150 RON.
Pe data de 2 ianuarie, agenti din cadrul Postului de Politie Viziru l-au identificat si condus la sediul postului, pentru cercetari, pe Lucian I. (37 de ani), din satul Lanurile, comuna Viziru care, in dimineata zilei de 2 ianuarie, a agresat-o pe concubina sa Anica J. (34 de ani). Victima a fost transportata si internata la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, pentru ingrijiri medicale, iar cercetarile continua pentru stabilirea activitatii infractionale a autorului. In aceeasi zi, personalul de serviciu de la Politia Municipiului Braila a fost sesizat despre faptul ca intr-un imobil situat pe Calea Galati se afla, decedat, un copil in virsta de doua luni. Cercetarile efectuate de politisti au stabilit ca in dimineata acelei zile, Florentina G. (20 de ani), mama sugarului, intentionind sa-l alapteze, a observat ca acesta era decedat. Cadavrul nu prezenta urme vizibile de violenta si s-a luat masura transportarii la morga, pentru efectuarea necropsiei si stabilirea cauzei mortii.

Jandarmii au aplicat 21 de sanctiuni contraventionale

In perioada 30 decembrie 2006 - 02 ianuarie 2007, jandarmii braileni au executat mai multe actiuni de prevenire si combatere a faptelor antisociale, cu scopul de a asigura linistea cetatenilor in preajma sarbatorilor de iarna. Pe timpul acestora au fost aplicate 21de sanctiuni contraventionale, cele mai multe dintre ele pentru tulburarea ordinii publice si pentru consumul de bauturi alcoolice in locuri neamenajate (scari de blocuri, parcuri).
In timpul unei patrulari auto, jandarmii braileni au fost sesizati de un grup de patru persoane ca taximetristul de pe autoturismul "Dacia Logan", cu numarul de inmatriculare BR-10-PDA, cu care au venit spre domiciliu, le-a pretins acestora suma de 30 RON in mod nejustificat, aflindu-se sub influenta bauturilor alcoolice. Jandarmii au depistat autoturismul respectiv si l-au legitimat pe sofer, stabilind ca acesta este Viorel Doru C. (37 de ani), din Braila. Ulterior, jandarmii au luat legatura cu Serviciul Politiei Rutiere Braila, pentru continuarea cercetarilor. Tot in urma unei sesizari, jandarmii le-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale brailencelor Madalina P. (29 de ani) si Carmen Nicoleta P. (32 de ani), care au incercat sa sustraga o curea din piele, in valoare de 25 RON, din incinta magazinului "Winmarkt".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii