Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Euro 2016: Ronaldo, ales cel mai bun jucător al primei semifinale

„Evident, Ronaldo este un golgheter înnăscut şi iată că a marcat din nou. Suntem dezamăgiţi, dar, în acelaşi timp, mândri şi fără regrete. Vom continua să luptăm în continuare, în ciuda acestui eşec", a spus galezul, citat de site-ul UEFA, informează MEDIAFAX.
La finalul partidei, cei doi colegi de la Real Madrid au analizat, în mare, confruntarea, după care s-au îmbrăţişat.
„Am vorbit cu Gareth Bale după meci şi l-am felicitat pentru tot ceea ce a reuşit la acest turneu final, atât pe plan individual, cât şi alături de Ţara Galilor", a spus Ronaldo, potrivit aceleiaşi surse.
Portugalia s-a calificat, miercuri, în finala Campionatului European din Franţa, după ce a învins Ţara Galilor cu scorul de 2-0, într-un meci disputat pe Stade de Lyon. Cristiano Ronaldo, în minutul 50, şi Luis Nani, trei minute mai târziu, au marcat cele două goluri.
Cristiano Ronaldo, în vârstă de 31 de ani, a ajuns astfel la cinci goluri în şase meciuri, toate câştigate, în care l-a avut adversar pe Gareth Bale. Portugalia - Ţara Galilor a fost însă prima partidă internaţională care i-a pus faţă în faţă pe cei doi atacanţi de la Real Madrid.

Cristiano Ronaldo l-a egalat pe Michel Platini în topul celor mai buni marcatori din istoria Euro

Cristiano Ronaldo, în vârstă de 31 de ani, a marcat primul gol al semifinalei de la Euro 2016 dintre Portugalia şi Ţara Galilor, meci încheiat 2-0, miercuri, şi a ajuns la 9 reuşite în istoria participărilor la Campionatul European, la fel ca francezul Michel Platini, cel mai bun marcator all-time.
„E plăcut să dobori recorduri, dar scopul era să ajungem în finală, atât pentru staff-ul tehnic, cât şi pentru mine şi colegii mei. Am doborât multe recorduri şi o să continui să fac acest lucru, dar în acest moment, repet, este important că am reuşit să ajungem în finală", a spus portughezul, potrivit site-ului UEFA, citat de MEDIAFAX.
Cristiano Ronaldo împarte astfel prima poziţie în topul golgheterilor la Euro cu Michel Platini, ambii cu câte 9 goluri, dar portughezul mai are la dispoziţie, pe lângă eventualele turnee finale care vor urma, şi finala acestui turneu. Michel Platini însă a reuşit toate golurile la acelaşi turneu final, în 1984, ediţie organizată şi câştigată de ţara sa, Franţa.
Precedentele reuşite pentru Ronaldo au fost în 2004, două goluri, încă unul la Euro 2008 şi alte trei la Euro 2012.
Pe locul 2 se află englezul Alan Shearer, cu 7 goluri, în timp ce locul al 3-lea este împărţit de patru jucători, precum suedezul Zlatan Ibrahimovic, Nuno Gomes, din Portugalia, şi olandezii Patrick Kluivert şi Ruud Van Nistelrooy, toţi cu câte 6 goluri.

 
Categorie articol: 

Comentarii