Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Eu cred ca meritam locul al patrulea la finalul turului"

Dacia Unirea a avut in turul campionatului si evolutii mai putin convingatoare, iar antrenorul Imilian Serbanica si-a manifestat la un moment dat intentia de a parasi echipa. In urma eforturilor comune ale bancii tehnice, conducerii si jucatorilor, formatia braileana a avut un final de tur foarte bun si a incheiat sezonul de toamna in imediata vecinatate a podiumului.
La putin timp dupa victoria in fata Laminorului, Imilian Serbanica a avut amabilitatea de a ne acorda un interviu in care a vorbit despre perioada turului, dar si despre preocuparile sale si ale conducerii Daciei in perioada urmatoare.
- Cum se face ca nu ati fost scutit de emotii nici in ultima etapa?
In repriza intii am jucat mai slab din cauza ca jucatorii si-au tratat cam de sus adversarii. Laminorul a jucat in teren cu trei juniori si am constatat ca acestia au fost introdusi ca dovada a valorii si nu a obligativitatii de a folosi juniori in teren. Dupa sirul de rezultate bune, fotbalistii braileni au crezut ca vor cistiga de la sine. La pauza am reusit sa ne mobilizam si cred eu ca toata lumea a fost multumita de felul in care Dacia a evoluat in repriza a doua.
- Care a fost calea pe care ati ales-o pentru a readuce Dacia pe linia de plutire?
Secretul a constat in foarte multa munca. Jucatorii au inteles in cele din urma ca fara un efort sustinut nu se poate realiza nimic. In alta ordine de idei, ei au constientizat ceea ce le cer eu din punct de vedere tactic in joc, s-au mobilizat si cred eu ca ne aflam acum pe un loc pe care il meritam. De altfel cred ca si locurile doi, trei ne-ar fi accesibile.
- Ce program vor avea jucatorii dupa incheierea turului?
Va urma o perioada in care doar jucatorii din Braila vor efectua antrenamente. Vom incerca sa sustinem si citeva partide de verificare cu Petrolul, CS Faurei, sa vedem daca mai sint jucatorii din judet care ar putea face saltul spre Divizia B. Vom incerca din primavara si sper, cu rezultate bune, sa mizam mai mult pe fotbalisti locali.
Data cind vom intra in vacanta nu am stabilit-o inca deoarece mai avem de primit ratele contractuale pe luna decembrie. Abia dupa aceea sper sa ciocnim un pahar cu sampanie si in sfirsit sa intram si noi in vacanta.
- Sinteti multumit de fotbalistii care au evoluat in tur la Dacia?
Noi avem un nucleu de jucatori valorosi insa eu cred ca pentru nivelul pe care dorim sa-l atingem trebuie sa aducem cel putin un mijlocas, doi atacanti si poate un fundas central. Este nevoie sa completam lotul cu patru-cinci jucatori. In felul acesta sa ne asiguram un lot de 20 de fotbalisti competitivi, in care sa fie o permanenta emulatie, valoarea sa-si spuna cuvintul si cel mai bun sa joace la momentul respectiv.
Sint jucatori din pepiniera Daciei care v-au atras atentia si care ar putea fi inclusi in lot in retur?
La ora aceasta avem un jucator Balan, nascut in 1988, care se pare a fi foarte talentat si spun acest lucru deoarece l-am urmarit in mai multe meciuri ultimul fiind in deplasarea pe care juniorii braileni au efectuat-o la Gloria Buzau. In vederile mele se mai afla Zagan, atacantul Coman, mijlocasul Munteanu si chiar Mitrea care de altfel este cel de-al treilea portar al echipei de seniori, dar care evolueaza deocamdata foarte bine la echipa de juniori A si face progrese pe zi ce trece. Sint convins ca acesti jucatori se vor alatura echipei mari incepind din ianuarie.
Sinteti multumit de locul pe care se afla echipa la finalul turului? Da, eu sint multumit. Inceputul a fost foarte greu din cauza animozitatilor care au existat. Am pregatit o serie de jucatori si apoi au venit altii si firesc, a durat pina ne-am acomodat unii cu altii, pina s-au cristalizat relatii de joc. Dar pe urma jucatorii au inteles ce dorim de la ei si eu sper ca echipa este pe un drum bun, ca Dacia va avea un cuvint greu de spus in primavara.
Ceea ce doresc foarte mult sa mai subliniez este faptul ca rezultatele bune de pe teren propriu le-am obtinut si datorita sprijinului primit din partea spectatorilor. Noi vom incerca sa jucam la Braila un fotbal de calitate pentru acesti spectatori minunati pe care dorim sa-i avem in numar din ce in ce mai mare in tribunele stadionului Municipal, la primavara.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii