Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Etnobotanicele l-au costat viaţa

Tânărul de 21 de ani, amator de etnobotanice, care a ajuns duminică la spital în comă, după ce i s-a făcut rău în ştrandul de pe faleză, a murit a doua zi. Călin Niţă Florin s-a zbătut mai multe ore între viaţă şi moarte, la Secţia Terapie Intensivă, însă eforturile medicilor de a-l salva au fost zadarnice. Tânărul a fost adus cu Ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean duminică după-amiază, în stare comatoasă şi cu edem pulmonar, astfel că medicii i-au dat un pronostic rezervat în ceea ce priveşte şansa de a supravieţui. Victima s-a înecat în ştrandul pentru copii, unde intrase să se răcorească după o zi de distracţii "condimentate" cu etnobotanice. Câteva persoane care se aflau la faţa locului au observat că tânărul a dispărut sub apă şi nu a mai ieşit la suprafaţă, astfel că i-au sărit în ajutor şi au reuşit să-l scoată pe uscat. Martorii spun că victima sângera pe nas şi au sunat la numărul unic de urgenţe 112, la ora 17.20. Imediat, la locul solicitării a ajuns o ambulanţă cu medic, iar echipajul a reuşit să-l resusciteze. Totodată, a fost sesizată şi poliţia despre acest eveniment, la faţa locului deplasându-se o echipă operativă.

Tânărul a decedat luni la Secţia Terapie Intensivă, cadavrul fiind depus la morga spitalului. La autopsie, medicul legist a constatat modificări pulmonare specifice unor astfel de situaţii, hemoragii şi edem, care au dus la deces. Din păcate, substanţele etnobotanice pe care tânărul le consumase vor rămâne un mister neelucidat, deoarece nu pot fi depistate cu actualele metode.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru moarte suspectă şi se efectuează cercetări pentru a se stabili cu exactitate condiţiile în care s-a produs evenimentul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii