Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Esti ceea ce plantezi!

Revin asupra ideii pe care am lansat-o in urma cu vreo doua saptamini aici, in Scormonitoru' si anume ca candidatii (cacofonia este binevenita in acest caz) la parlamentare nu au cu ce anume sa iasa in fata alegatorilor. Nu stiu ce anume sa promita, caci nu e ca la locale, in vara, cind fiecare putea sa afirme ca va asfalta strazi, ca da apa potabila la oameni, ca se va ocupa de iluminatul public etc. Ca parlamentar, astfel de deziderate nu intra in fisa postului, ca sa zic asa, pe care o ai.
E, si daca tot am facut aceasta lunga, dar utila, zic eu, introducere, hai sa vin si cu un exemplu concret, sa vedeti unde duce lipsa de imaginatie si de teme electorale a unor candidati. Ion Rotaru si d-na dr. Daniela Bartos de la PSD au iesit, zilele trecute, la plantat copaci in fata Spitalului Judetean. Nimic de reprosat pina aici, ba dimpotriva: este bine ca ei au gindit ecologic, ca si-au suflecat minecile si ca au facut ceva concret pentru mediul asta poluat in care traim cu totii.
Faza care m-a deranjat oarecum a fost ca atit Daniela Bartos, cit si Ion Rotaru s-au apucat sa se laude in ziare cu copaceii pe care i-au plantat. Altfel spus, au dat o conotatie electorala actiunii in sine. Bun, o sa spuneti ca electoral-neelectoral, ce mai conteaza acum? Important este ca Braila are citiva puieti in plus, ceea ce, logic, este un lucru bun. Da, asa este, dar asta nu ma impiedica pe mine sa constat ca Bartos si Rotaru au apelat la o metoda electorala previzibila, as zice, plantind copaci. Si acum ce sa faca brailenii? Sa-i voteze, pentru ca au iesit cu puietii la cules voturi? E, atunci sa-i voteze, frate, ca altii nici macar atit n-au facut!
Am pastrat pentru final declaratia pe care a dat-o Daniela Bartos, dupa incheierea actiunii de plantare a copacilor. S-o ascultam: "Am considerat ca aceasta ar fi o zona buna (in fata Spitalului Judetean - n.r.) si am vrut sa demonstrez ca un medic poate face si altceva decit sa ingrijeasca bolnavi, poate sa ingrijeasca si plante. La primavara, aici va fi un parculet cu tuia, ienuperi si trandafiri, iar bolnavii isi vor putea clati ochii cu prospetimea lor", a explicat dr. Daniela Bartos.
Sa inteleg ca va fi o adevarata placere sa fii spitalizat la Judetean, atita timp cit vei avea privilegiul de a-ti clati ochii cu niste superbi trandafiri?!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii