Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Este un moment dificil, insa avem sanse sa incepem cu dreptul anul 2009"

Formatia braileana a incheiat 2008 cu rezultate bune si foarte bune, a jucat o semifinala a Challenge Cup si s-a calificat in cupa EHF, dupa ce a incheiat sezonul competitional pe locul al cincilea.
La finalul anului in curs, HC Dunarea se afla pe locul al saptelea, dar are posibilitatea ca in prima etapa din 2009, programata pe data de 4 ianuarie, de la ora 11.00, sa urce pe locul al cincilea in clasament, conditia principala pentru realizarea acestui obiectiv fiind victoria in partida cu "U" Jolidon.
Inaintea acestei runde HC Dunarea se afla pe pozitia a saptea, cu 9 puncte, tot atitea cite a acumulat si HC Zalau, insa in aceasta etapa formatia ardeleana se deplaseaza la Oltchim, unde nu are nici macar sanse teoretice de a obtine un rezultat bun, asa cum de altfel nici Otelul nu poate emite pretentii in partida de la Brasov cu vicecampioana Rulmentul.
Partida cu "U" Jolidon vine insa intr-un moment dificil pentru antrenoarea Alexandrina Soare, care se confrunta cu serioase probleme de efectiv pentru ca Alina Braniste a renuntat pentru moment la activitatea competitionala, iar Ana Buican si Ionela Cristea sint accidentate. Din lot nu mai fac parte nici Daniela Braniste si Roxana Bodirlau, insa ele niciodata nu au reprezentat solutii pentru antrenorii care s-au perindat pe la Braila.
HC Dunarea va miza, la fel ca in partida de la Buzau, pe 10 jucatoare, Buzila, Vasile, Tomuleanu, Chirila, Craciun, Radovici, Moldovan, Jenofi, Radulescu si Esanu, insa conducerea clubului cauta solutii pentru a transfera una-doua jucatoare pentru posturile deficitare.
"Sigur, este un moment dificil insa nu avem alternative pentru partida de duminica, trebuie sa ne descurcam cu ceea ce avem. Am vazut meciul pe care "U" Jolidon l-a jucat in compania campioanei Oltchim si am constatat ca formatia clujeana practica un joc in viteza si are o aparare solida. O sa fie greu, insa trebuie sa evoluam cu aceeasi daruire ca la Buzau si daca fetele vor respecta sarcinile pe care le vom stabili in aceasta saptamina, avem sanse sa trecem cu bine si peste primul obstacol din 2009", a declarat Alexandrina Soare.
"HC Dunarea invita toti iubitorii handbalului la un spectacol sportiv deosebit, care va avea loc pe data de 4 ianuarie 2009 in sala Polivalenta. Aportul publicului va fi foarte important pentru noi, in conditiile in care, din formatia noastra vor absenta cinci jucatoare", este apelul pe care Vasile Puiu, directorul executiv al HC Dunarea, il face catre iubitorii handbalului brailean.

"U" Jolidon nu a mai cistigat de pe 9 noiembrie

Clujencele au inceput cu stingul actuala editie de campionat. "U" Jolidon a pierdut primele doua partide, pe care le-a disputat in deplasare, la Buzau si Brasov si a cistigat primele doua puncte in etapa a treia pe teren propriu in disputa cu HC Zalau. A cistigat apoi la KZN Slatina, dar s-a inclinat pe teren propriu in fata Rapidului si a pierdut la scor, 15-22 la Galati.
Pe 9 noiembrie, clujencele au obtinut ultima victorie, 32-24, pe teren propriu in compania echipei HCM Roman.
In ultimele etape "U" Jolidon a contabilizat tot atitea infringeri, in deplasare la Baia mare si acasa, etapa trecuta, a pierdut in fata Oltchimului dupa ce la pauza a condus cu trei goluri.
Principalele marcatoare ale echipei sint Mihaela Senocico si Roxana Jooldes, cu 50 si respectiv 40 de goluri marcate.

Etapa a 10-a programeaza meciurile:
Rulmentul Urban Brasov - HC Otelul Galati
HCM Roman - Rapid CFR Bucuresti
HCM Stiinta Baia Mare - KZN Slatina
Oltchim Rm. Vilcea - HC Zalau
HC Dunarea Braila - "U" Jolidon Cluj
Tomis Constanta - HCM Hidroconcas Buzau
CSM Cetate Devatrans - CSM Ploiesti
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii