Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Este sau nu este Stancu incompatibil în funcţia de preşedinte CJ?

Cu privire la punerea sub anchetă de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a preşedintelui CJ şi preşedintelui PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, i-am contact pe câţiva dintre liderii politici brăileni, pentru a afla poziţia şi opinia acestora.
Întrebat dacă, în opinia sa, Gheorghe Bunea Stancu se află într-o stare nelegală de pe poziţia de acţionar majoritar la o firmă care, indirect, obţine contracte cu Consiliul Judeţean Brăila, al cărui preşedinte tot Stancu este, senatorul PSD de Brăila Ion Rotaru a spus că are rezerve în a da soluţii de legalitate sau de a face speculaţii neavenite. Rotaru ne-a declarat că, într-un anume sens, e bine că s-a declanşat această anchetă, cu precizarea că ea trebuie să fie făcută legal: "ANI este organismul abilitat să desfăşoare astfel de anchete. Dacă această anchetă va fi făcută legal, atunci vom ieşi din această dilemă a incompatibilităţii, care stârneşte la infinit speculaţii din cele mai variate. Eu nu pot să mă pronunţ asupra unei astfel de situaţii juridice, deoarece nu am competenţa, dar pot să spun, pe de altă parte, că mulţi colegi de-ai mei se plâng de un anumit mod de a fi hărţuiţi, şi asta pe un considerent de principiu: care este până la urmă soluţia legală? Ancheta trebuie să fie una curată, obiectivă, iar decizia conformă cu realitatea şi nu altfel".
Liderul PDL Brăila, Constantin Dumitriu, e de părere că putem vorbi de o stare de incompatibilitate. Mai mult, acesta a adăugat că, personal, a atras de mult timp atenţia asupra acestui aspect categoric dubios privindu-l pe Gheorghe Bunea Stancu. "Da, categoric, da! Gheorghe Bunea Stancu se află într-o situaţie de incompatibilitate. Nu este pentru prima oară când afirm acest lucru, eu am atras de foarte multe ori atenţia asupra acestui aspect, dar nimeni nu m-a băgat în seamă. Nu e normal, pur şi simplu nu e normal să fii şi preşedinte de CJ şi, în acelaşi timp, implicat în afaceri cu CJ-ul", ne-a precizat democrat-liberalul.
În ceea ce îl priveşte pe şeful PNL Brăila, Cătălin Boboc, acesta a ţinut, în primul rând, să-şi decline competenţa şi să refuze speculaţiile pe caz. Cu toate acestea, Boboc a precizat că are, totuşi, o nedumerire: "Trebuie să faceţi doar un scurt bilanţ pe site-ul ANI. Nu ştiu cum se face că, la o privire atentă, se poate constata că această instituţie îşi desfăşoară activitatea luând în vizor în special politicienii opoziţiei..."
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii