Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Este oficial: Echipa de seniori Cuza Sport s-a retras din Liga Naţională

• nefericitul eveniment s-a produs pe 8 ianuarie, zi în care clubul, printr-o adresă, a anunţat Federaţia Română de Baschet că retrage din competiţie echipa de seniori • meciul programat pe 12 ianuarie cu  ABC Athletic Constanţa nu se va mai disputa

 

Echipa de seniori a clubului brăilean Cuza Sport s-a retras oficial din Liga Naţională. Preşedintele grupării sportive brăilene a făcut eforturi disperate în ultimele luni pentru a găsi soluţii financiare şi a evita o astfel de situaţie neplăcută, însă toate demersurile sale au rămas fără ecou.

Mai mult, nici părinţii baschetbaliştilor care au mai rămas la Cuza Sport nu mai pot să susţină financiar echipa de seniori.

În această situaţie, preşedintele Mircea Totolici a trimis o adresă către Federaţia Română de Baschet, mai precis departamentului Comisiei de Competiţii, în care arată situaţia actuală a clubului şi roagă forul de la Bucureşti să ia act de retragerea din Liga Naţională a echipei de seniori, Cuza Sport.

“Am făcut eforturi disperate, am bătut pe la toate uşile dar încercările noastre au fost sortite eşecului. Din nefericire ne-am luptat cu morile de vânt, iar echipa de seniori şi-a încheiat activitatera în Liga Naţională”, a spus cu amărăciune în glas, Mircea Totolici, preşedintele clubului Cuza Sport Brăila.

 

În continuare vă prezentăm documentul trimis de Cuza Sport la FR Baschet:

În atenţia domnului preşedinte Horia Păun şi a Comisiei de Competiţii

Club Sportiv Cuza Sport Brăila, cu sediul în Brăila, str.Unirii, nr.72, bloc Turn, ap.14, avand cod fiscal 22395319 cont RO74PIRB1800711215001000, afiliat la Federaţia Română de Baschet, reprezentată legal prin Totolici Mircea Emil, în calitate de preşedinte, vă comunicăm faptul că în aceste momente datorită lipsei de finanţare a  echipei de Liga Naţională, formată doar din juniori din Brăila, nu putem continua să participăm în competiţie şi vă solicităm retragerea echipei din Campionat, începând cu nedisputarea ultimei etape din faza 1, din data de 12.01.2019 de acasă, în compania formaţiei ABC Athletic Constanţa.

Mentionez faptul că decizia de a retrage echipa de Liga Naţională, formată doar din juniori din Brăila, survine ca urmare a faptului că am convocat în data de 7.01.2019 şedinţa cu părinţii sportivilor şi aceştia au hotărât de comun acord pentru copii lor că nu pot susţine financiar următoarele cheltuieli competiţionale şi de asemenea nu pot continua activitatea competiţională la nivelul şi rigorile Ligii Naţionale de baschet masculin şi în acelaşi timp nu putem să obligăm părinţii acestor sportivi să îşi schimbe decizia legată de viitorul copiilor lor.

În acest sens vă rugăm să luaţi în considerare faptul că CS Cuza Sport Brăila nu a dorit nici un moment retragerea acestei echipe din campionat, facând eforturi enorme în lipsa susţinerii financiare care a fost promisă prin documente scrise de la autorităţile locale, a onora calendarul competiţional şi a nu încurca celelate participante, din resurse proprii.

În astfel de condiţii vă rugăm să ne sprijiniţi prin retragerea echipei de Liga Naţională din campionat.

Vă mulţumim pentru întreaga încredere acordată şi susţinere dar din păcate nu ţine de noi în ceea ce priveşte finanţarea din partea autorităţilor locale din Brăila!”
Categorie articol: 

Comentarii