Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

" Este foarte greu sa arbitrezi in Romania"

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca este foarte greu sa arbitrezi in Romania, deoarece presiunea creata asupra arbitrilor este foarte mare.
"Nu mai faceti trimitere la Vaslui. E greu de arbitrat in Romania, chiar i-am felicitat pe arbitri pentru ca inca mai exista si duc jocurile la bun sfirsit. Presiunea creata asupra lor este foarte mare. L-am vazut pe Lajos, care a fost suspendat mai mult timp, la finalul unui meci ii tremura vocea cind vorbea cu mine. Ii facem rau arbitrului respectiv daca e prea tinar", a spus Constantin.
Referitor la eliminarea mijlocasului echipei Poli Timisoara, Artavazd Karamyan, in partida cu Rapid, din etapa a XX-a a Ligii I, Constantin a afirmat ca arbitrul Sevastian Coltescu a completat raportul aproape cum trebuia. "Coltescu a mentionat in raportul de arbitraj aproape cum trebuia incidentul. Incadrarea a fost de violenta. Parerea mea e ca nu a trecut toate elementele in raport. Observatorul a spus comportare nesportiva, arbitrul comportare violenta", a spus Gheorghe Constantin.
Sevastian Coltescu a mentionat ca ar fi trebuit sa il elimine pe jucatorul echipei Steaua, Mihai Nesu, in meciul cu FC Vaslui, din cadrul etapei a XXI-a a Ligii I. "Dupa ce am vazut caseta, sint convins ca am procedat corect la prima faza, pentru ca nu a fost o tinere persistenta. Pentru mine nu a fost o faza suta la suta de galben si implicit rosu. La faza din prelungirile primei reprize, se impunea acordarea unui cartonas galben, dar m-a prins putin neconcentrat, pentru ca ma pregateam sa fluier sfirsitul primei reprize si nu am mai ramas concentrat la ciocnirea dintre cei doi. Din partea jucatorului vasluian a fost o neglijenta, iar din partea lui Nesu a fost o imprudenta, dar asta nu scuza ca nu am acordat cartonas galben", a afirmat Coltescu.
Centralul considera ca nu avea nici un motiv sa-l elimine pe Radoi, dupa un fault asupra lui Buhaescu: "Ambii jucatori au atacat cu piciorul sus. Radoi intr-adevar a intrat mai dur, dar nu a fost un atac grosolan".
Intrebat ce pedepse ar trebui sa primeasca arbitri care gresesc de mai multe ori, Coltescu a raspuns: "Sa ne pedepseasca ca si pina acum. Asa cum jucatorii sint judecati de Comisia de Disciplina si stau doua etape, asa si noi sintem judecati de CCA. Ei, dupa ce revin, iau iar rosu, noi cind gresim ce ar trebui sa patim? Sa ne taie mina cu care am dat penalti? Sa ne dea afara din tara? Daca ne da sapte etape, nu iti mai vine sa te antrenezi, cind stii ca nu mai ai meci doua luni".
Sevastian Coltescu sustine ca jucatorii romani nu stiu sa evolueze atunci cind jocul este lasat liber de arbitru. "In momentul in care ii sanctionam drastic pe jucatori, presa sare ca nu lasam jocul liber, ca nu arbitram in stil european. In Romania daca lasam jocul liber, apar fracturi, accidentari. Jucatorii nu inteleg ca daca lasam jocul liber, inseamna sa joace liber la minge, nu sa joace liber si sa rupa piciorul", a completat Coltescu.
Categorie articol: 

Comentarii