Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Escrocii care au piratat contul lui Nicolas Sarkozy nu stiau ca acesta apartine presedintelui

Escrocii care au piratat contul bancar al lui Nicolas Sarkozy "nu stiau, fara indoiala, ca era vorba despre contul presedintelui" Frantei, a declarat duminica seara o sursa familiara cu ancheta, citata de AFP.
Potrivit acestei surse, care a solicitat sa nu fie identificata, autorul sau autorii s-au servit de coordonatele bancare ale sefului statului in special pentru a contracta unul sau mai multe abonamente de telefonie mobila.
Este vorba despre "un pirataj informatic clasic, fara indoiala datorat unuia sau mai multor escroci de mica anvergura", a precizat sursa citata, adaugind ca ancheta va continua.
Cazul a fost dezvaluit de Journal du Dimanche, potrivit caruia contul personal al presedintelui francez Nicolas Sarkozy a fost piratat de escroci care au retras sume de bani, dupa ce au reusit sa afle coordonatele bancare ale acestuia.
Palatul Elysee a confirmat pentru saptaminalul citat ca Nicolas Sarkozy a depus plingere in septembrie si ca, "in cea mai mare discretie", procurorul din Nanterre (regiunea pariziana), Philippe Courroye, a sesizat brigada criminalistica din Paris, precum si brigada financiara.
"Obiectivul este gasirea autorilor (...) acestei piratari prezidentiale", scrie ziarul citat. "Pentru moment, insa, in van, dovada ca escrocii nu sint amatori", a continuat publicatia.
Potrivit unei surse familiare cu ancheta, citata de Journal du Dimanche, este vorba despre "sume mici".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii