Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Eroii revoluției din 1989, comemorați la Brăila

Brăilenii care și-au pierdut viața în timpul evenimentelor din decembrie 1989 au fost comemorați prin tradiționala ceremonie de pe platoul Pieței Independenței. Manifestările au început, ca de obicei, cu întâlnirea oficialităţilor civile şi militare, cu ceremonial militar - semnalul trompetului, marşul de întâmpinare, prezentarea onorului -, salutul Drapelului de Luptă şi trecerea în revistă a gărzii de onoare; Intonarea Imnului de Stat al Românie. A urmat serviciul religios oficiat de soborul de preoţi și rostirea de alocuţiuni de către Prefectul Judeţului Brăila-George Paladi şi reprezentantul asociaţiilor de revoluţionari.

 

În jurul orei 10.30, a început ceremonia depunerii de coroane de flori la Troiţa Eroilor Revoluţiei, pe fundalul intonării „Imnului Eroilor”, iar după acest moment solemn a defilat Garda de Onoare a Garnizoanei și Muzica Militară.

 

Ca în fiecare an, rudele brăilenilor care și-au pierdut viața în însângeratul decembrie 1989 au făcut un mic parastas, aducând în Piața Independenței colivă și colaci.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii