Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Erdogan le dă de treabă turcilor

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a cerut femeilor din ţara sa să facă cel puţin trei copii, el apreciind că o femeie este „incompletă" dacă nu are urmaşi. Remarca lui Erdogan este ultima dintr-o serie de afirmaţii controversate pe care le-a lansat pe tema creşterii populaţiei Turciei, care oricum a crescut puternic în ultimii ani.
Şeful statului turc a ţinut să sublinieze că este un susţinător înfocat al dreptului femeilor de a-şi construi o carieră profesională, dar a insistat că aceasta nu ar trebui să le împiedice să-şi întemeieze o familie numeroasă.
„Respingerea maternităţii înseamnă renunţarea la umanitate", a menţionat Erdogan într-un discurs susţinut la inaugurarea noului sediu al Asociaţiei Femeilor Turce şi a Democraţiei (KADEM). „Le-aş recomanda să facă cel puţin trei copii", a punctat el în discurs, cu argumentul că „familiile puternice conduc la naţiuni puternice".
Într-un alt discurs, ţínut lunea trecută, Erdogan a susţinut că familiile musulmane trebuie să respingă planningul familial şi contracepţia, afirmaţie criticată apoi de activistele feministe.
Conform statisticilor oficiale, populaţia Turciei a ajuns anul trecut la aproape 79 de milioane de locuitori, faţă de 68 de milioane în anul 2000.

 
Categorie articol: 

Comentarii