Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Endemite floristice din România

• o foto-expoziţie de plante rare, deschisă la Secţia de Ştiinţe ale Naturii din Parcul Monument în lunile februarie şi martie

 

În perioada februarie-martie 2018, la Muzeul Brăilei “Carol I” – Secţia de Ştiinţe ale Naturii, din Parcul Monument este deschisă foto-expoziţia intitulată “Endemite floristice din România”. Endemitele din flora României reprezintă o categorie de plante foarte eterogenă, care nu se aseamănă între ele ecologic, arealogic şi genetic, decât parţial.

După cum am aflat de la dr. Nicolae Onea, şef Secţia Ştiinţele Naturii, scopul acestei expoziţii este acela de a face cunoscute publicului plantele endemice din ţara noastră - unele rare, altele chiar dispărute sau pe cale de dispariţie -şi pentru a stârni interesul faţă de natură şi, mai ales, pentru protejarea acestor valori naturale.

“În cadrul expoziţiei noastre, fiecare endemit este însoţit de informaţii cu privire la denumirea ştiinţifică şi populară, familia din care face parte, caracterizarea sozologică, ecologia şi răspândirea geografică, alături de imaginea color a speciei”, a precizat sursa citată.
Categorie articol: 

Comentarii