Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Emilia Meiroşu cere măsuri la MAI, în urma cazului baschetbaliştilor înjunghiaţi

• deputatul va avea, luni, o interpelare prin care îi va cere ministrului Carmen Dan să spună ce măsuri ia pentru stoparea violenţelor tot mai dese în ultima perioadă, în regiunea de sud-est a ţării • cazul celor doi sportivi americani înjunghiaţi la Brăila au determinat-o pe Meiroşu să ceară lămuriri la MAI

 

Deputatul independent (membru Pro România) Emilia Meiroşu va avea, luni, o interpelare, la tribuna Parlamentului, pe tema fenomenului infracţional din regiunea sud-est, cu precădere din Brăila. Atacul de o violenţă greu de imaginat de la terasa Music Pub, când doi sportivi americani au fost înjunghiaţi, au determinat-o pe Meiroşu să o întrebe pe Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, ce măsuri a luat pentru stoparea actelor de violenţă care s-au îndesit în ultima perioadă în judeţele din sud-estul ţării. Deputatul a încercat să obţină un răspuns la această întrebare încă de marţi, când Carmen Dan a fost audiată în Comisia pentru Drepturile Omului despre evenimentele din 10 august 2018 de la protestul Diasporei. Numai că ministrul a refuzat să răspundă, iar deputatului de Brăila i s-a recomandat să facă o interpelare, în scris.

Astfel, Emilia Meiroşu ne-a declarat că acest lucru se va întâmpla în prima zi a săptămânii viitoare. “Luni, voi avea o interpelare pe această temă. Vreau s-o întreb ce măsuri a luat pentru stoparea fenomenului violenţelor şi infracţional, în general, în regiunea de sud-est, cu precădere la Brăila. De ce sud-est? Pentru că în luna august, în judeţul Ialomiţa, mai exact în Ţăndărei a avut loc acel eveniment cu o familie agresată în trafic, la Brăila a avut loc evenimentul de sâmbătă (atacul de la Music Pub - n.r.) , iar la Buzău, evenimentul din miezul zilei, cu pizzeria distrusă. M-am gândit că este un fenomen într-o anumită zonă şi vrem să vedem ce măsuri ia pe anumite zone şi judeţe. Să ne fie teamă să mergem pe stradă?! Despre ce vorbim? Noi aşteptăm să se ia măsurile din timp, să nu mai ajungem în situaţia asta. De altfel, suntem judecaţi de când deschidem gura, că suntem de la Brăila...”, ne-a precizat Emilia Meiroşu.

Deputatul de Brăila a plecat recent din PSD la partidul nou înfiinţat de către Victor Ponta, Pro România. De altfel, incidentul grav de la Music Pub a intrat inclusiv în atenţia lui Ponta, care a avut o reacţie pe Facebook. “Siguranţa personală a fiecărui locuitor al României - un subiect atât de important despre care nu reuşim să vorbim pentru că suntem intoxicaţi în fiecare zi cu Protocoale, Stat Paralel, amnistii şi graţieri, scandaluri şi anarhie! (...) Îmi pare foarte rău pentru drama tinerilor jucători de baschet care au venit din America şi au fost agresaţi la Brăila. Le doresc însănătoşire grabnică şi sper ca România să nu fie prezentată ca o junglă periculoasă pentru străini! (...)”, a scris fondatorul Pro România.

 

Despre creșterea infracționalității și motivele care au condus la această situație a scris, zilele trecute, și jurnalistul Cătălin Tolontan. În urma unei discuții cu un polițist, el a prezentat o scurtă radiografie a problemelor cu care se confruntă specialiștii din MAI, practic un ”tablou în care poliția a intrat pe drumul riscant al deprofesionalizării”, odată cu preluarea Ministerului de Carmen Dan.

Detalii AICI: POLIȚIȘTII PUN ÎNDRĂZNEALA ATACULUI ASUPRA BASCHETBALIȘTILOR DE LA BRĂILA PE SEAMA CREȘTERII TUPEULUI INTERLOPILOR ÎN TOATĂ ȚARA PE FONDUL SLĂBIRII POLIȚIEI PRIN POLITIZARE
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii