Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Emil Boc - singurul şef de guvern din UE invitat la deschiderea Universiadei din China

Vizita în China, prima pe care Emil Boc o întreprinde de când conduce guvernul român, confirmă importanţa pe care Bucureştiul o acordă dezvoltării relaţiilor cu acest actor internaţional important, a arătat şeful diplomaţiei române.
Potrivit Ambasadei Chinei la Bucureşti, premierul Emil Boc va participa, alături de alţi lideri de stat şi de guvern, la ceremonia de deschidere a celei de-a 26-a ediţii a Universiadei de Vară, care se va desfăşura în oraşul Shenzhen, din sudul Chinei. Anunţul a fost făcut de Ma Zhaoxu, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.
Universiada de la Shenzhen, care se va desfăşura în perioada 12 - 23 august, va reuni 13.000 de sportivi şi oficiali din 180 de ţări şi regiuni ale lumii.
Teodor Baconschi a declarat că Emil Boc este singurul şef de guvern din Uniunea Europeană invitat la ceremonia de deschidere a Universiadei.

10boc2Preşedintele Traian Băsescu a fost în vizită oficială în China în 2008

Cu ocazia deplasării în China, premierul Emil Boc va avea discuţii bilaterale cu omologul său chinez, Wen Jiabao, şi va fi primit de preşedintele chinez, Hu Jintao, a precizat şeful diplomaţiei române.
Opoziţia a criticat în repetate rânduri guvernanţii că nu acordă o atenţie suficient de mare dezvoltării relaţiilor cu China, în condiţiile în care această ţară poate deveni un investitor cu greutate, mai ales în contextul crizei economice globale. În plus, criticii reproşează Ministerului de Externe că postul de ambasador în această ţară importantă este vacant de opt luni, după ce fostul ambasador, Viorel Isticioaia-Budura, care se afla de opt ani la Beijing, a fost numit director general pentru Asia în cadrul Serviciului European pentru Acţiune Externă.
Ministrul de externe Teodor Baconschi a declarat că speră ca noul ambasador al României la Beijing - al cărui nume nu l-a dezvăluit - să ajungă la post până în septembrie.
Ultima vizită a unui oficial român în China datează din noiembrie anul trecut, când ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, a fost în vizită oficială în Republica Populară Chineză, la invitaţia omologului său chinez, Liang Guanglie.
Preşedintele Traian Băsescu a fost în vizită oficială în China în 2008.
Categorie articol: 

Comentarii