Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Emil Boc dă sfaturi politicienilor

Politicienii români ar trebui să ţină cont de părerile specialiştilor atunci când iau decizii pentru a se evita o altă criză cum a fost cea dintre anii 2009-2010, a declarat ieri fostul premier Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca.
Întrebat de ziarişti cum comentează afirmaţia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, potrivit căreia „sâmburele unei crize financiare pleacă chiar din anii de succes", Boc a spus că trebuie să se ţină cont de părerea acestuia pentru că este cea mai avizată persoană.
„Persoana cea mai autorizată din România să facă astfel de estimări este guvernatorul BNR şi e bine ca oamenii politici să ţină cont şi de părerile specialiştilor atunci când iau decizii politice, pentru că dacă nu se ţine cont de aceste păreri, ne putem întoarce la crize de genul celor care au fost în 2009 - 2010. Aceste crize au fost generate de iresponsabilitatea politicienilor la un moment dat. Eu am spus, în momentul în care preşedintele a solicitat o analiză suplimentară a Codului Fiscal, că este o decizie responsabilă, că e bine să ne uităm de două ori înainte de a tăia o dată şi că orice reflecţie pe marginea unui act normativ cu impact major asupra destinelor românilor în viitor trebuie luată după o analiză profundă", a spus Emil Boc, citat de agerpres.ro.

Cum trebuie interpretate declaraţiile

Fostul premier a precizat că declaraţia sa nu trebuie interpretată ca o împotrivire la măsurile de relaxare fiscală, dar că acestea trebuie făcute cu responsabilitate şi într-un dozaj care să reziste pe termen lung. Guvernatorul Mugur Isărescu a estimat că, în opinia sa, în fiecare an de succes - iar 2015 este un an de succes - se poate forma un nou sâmbure al crizei.
„Şi, dacă nu acţionăm din timp, se ajunge acolo. Dar eu cred că reacţionăm... De câte ori trebuie să dăm cu capul într-un perete ca să vedem că e tare?! Macrostabilitatea nu este o toană a BNR sau un pretext ca să ne aflăm şi noi în treabă. Este baza pe care se poate construi durabil bunăstarea. Orice creştere de nivel de trai fără macrostabilitate este efemeră. Şi nu doar atât...când faci ajustarea, duce la nedreptăţi îngrozitoare. Trebuie să tai în carne vie. Ar fi culmea să nu fi învăţat nimic din criza din 2007 - 2008", a arătat Isărescu.

Mai vrea un mandat la Cluj

Merită amintit că, luni, copreşedintele PNL Vasile Blaga a anunţat că Emil Boc s-a înscris în cursa internă a partidului pentru desemnarea candidatului liberal la Primăria Cluj-Napoca. „Am avut aseară o discuţie cu dânsul şi am văzut şi lista de azi dimineaţă, prezentată de Cluj. Da, s-a înscris în cursă. Sigur că eu l-am înţeles pe domnul Boc. Are o problemă despre care mi-a spus că ar condiţiona (candidatura - n.r.). Nu condiţionează. E o problemă mai complicată legată de situaţia gunoaielor menajere de acolo. Nu se termină o lucrare care este pe fonduri europene. El îşi rezolvă o problemă temporară, rampă temporară, îl ajută în acest sens primarul din Oradea. Lucrurile sunt ok", a afirmat Blaga.

 
Categorie articol: 

Comentarii